Cătălin Predoiu despre tăierea teilor la Iaşi: «Nu am înţeles de ce s-a mutilat faţa oraşului. Susţin replantarea teilor»

Prezidenţiabilul nominalizat de PDL Cătălin Predoiu susţine că Iaşul a fost mutilat prin tăierea teilor pe bulevardul central al municipiului, el cerându-le consilierilor locali PNL şi PDL să sprijine solicitarea societăţii civile de replantare a teilor.

Cătălin Predoiu a spus la Iaşi că deplânge defrişarea bulevardului central al oraşului de către primăria ieşeană, el adăugând că nu înţelege de ce „s-a mutilat faţa oraşului”.

„Sprijin efortul societăţii civile din Iaşi de a reîmpodobi bulevardul central cu aceşti copaci. Consilierii locali ai PNL şi PDL ar trebui să ceară convocarea unei şedinţe extraordinare de consiliu, pentru a se decide replantarea teilor”, a spus Cătălin Predoiu.

Zeci de tei de pe bulevardul central al oraşului au fost tăiaţi în februarie 2013 de către primăria Iaşi, aceşti arbori fiind înlocuiţi cu salcâmi japonezi de talie joasă.

Reprezentanţii primăriei au explicat că au tăiat teii pentru a pune în valoare monumentele Iaşului din centrul oraşului.

Sute de oameni au protestat în câteva rînduri la Iaşi faţă de decizia primăriei, cerând replantarea teilor, consideraţi un simbol al Iaşiului.

În urmă cu două săptămâni, consilierii locali ai PNL (5 la numar) au preluat un proiect iniţiat de reprezentanţi ai societăţii civile din Iaşi, solicitând totodată sprijinul celorlalte partide pentru a promova în consiliu o hotărâre care să prevadă replantarea teilor.

PNL şi PDL nu deţin majoritatea în consiliul municipal Iaşi, cele două partide având împreună doar nouă voturi, faţă de 14 necesare pentru a atinge majoritatea simplă. Pana in prezent, doar un consilier PDL din patru si-a anuntat sprijinul pentru acest proiect.

Administratie, Politica

Comentarii

Un comentariu to “Cătălin Predoiu despre tăierea teilor la Iaşi: «Nu am înţeles de ce s-a mutilat faţa oraşului. Susţin replantarea teilor»”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)