ACL: «Ancheta Poliţiei demonstrează faptul că PSD Iaşi este implicat în numirea preşedinţilor secţiilor de votare. Prefectul Dan Cârlan este obligat să demisioneze în urma anchetei» UPDATE. Reactia PSD

«Serviciul de Investigaţii Criminale a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi a informat astăzi Biroul Electoral Judeţean cu privire la ancheta pe care a desfăşurat-o în urma sesizării primite din partea BEJ Iaşi în data de 27.10.2014. Ancheta Poliţiei a scos la iveală faptul că se confirmă parte din sesizările ACL depuse la BEJ Iaşi şi ulterior direcţionate către Poliţie, în sensul că există persoane, având calitatea de membru ai unui partid politic, desemnate ca preşedinţi ai secţiilor de votare sau care s-au implicat în procesul de selectare şi numire a preşedinţilor de secţii, lucru expres interzis prin lege.

De asemenea, ancheta Poliţiei demonstrează că PSD a fost implicat din plin în operaţiunea de selecţie şi numire a preşedinţilor secţiilor de votare, faptă care încalcă grav legislaţia în vigoare.

Investigaţia Poliţiei precizează faptul că Şerbescu Marian, şef al Cancelariei Prefectului şi membru activ al PSD, a fost cel care a dictat ce număr de telefon să fie scris în dreptul preşedinţilor secţiilor de votare, acelaşi număr de telefon care apare în dreptul a 58 de persoane de pe site-ul prefecturii.

Conform concluziilor Serviciului de Investigaţii Criminale a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi, Marian Şerbescu a fost cel care a decis folosirea aceluiaşi număr de telefon „pentru a evita respingerea cererilor de înscriere de către Autoritatea Electorală Permanentă din lipsa datelor obligatorii cerute de lege”, ceea ce demonstrează tentativa de fraudare a procesului electoral prin inducerea în eroare a AEP şi a magistraţilor din BEJ şi Tribunalul Iaşi.

Aceeaşi anchetă a IPJ Iaşi mai scoate la iveală faptul că numărul de telefon întrebuinţat de Marian Şerbescu aparţinea de fapt numitului „Călin Ştefan, preşedinte al Organizaţiei Judeţene Iaşi a Pensionarilor Social Democraţi, membru de bază al PSD, înscris inclusiv pe lista de consilieri judeţeni PSD la alegerile locale din iunie 2012. Investigaţia IJP Iaşi concluzionează că „Acesta (Călin Ştefan – n.n) a fost persoana ce a colectat cereri de înscriere de unele persoane interesate şi le-a înaintat ulterior la Instituţia Prefectului, prin intermediul lui Şerbescu Marian”.

Faţă de cele constatate în ancheta Serviciului de Investigaţii Criminale a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi, PNL solicită:

Demisia de urgenţă a prefectului Dan Cârlan pentru încercarea de fraudare a procesului electoral în urma operaţiunii de impunere a unor preşedinţi de secţii de votare afiliaţi PSD.

Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi trebuie să preia această investigaţie şi să concluzioneze, din punctul de vedere al procurorilor, implicaţiile unui demnitar al Guvernului – prefectul Dan Cârlan, a şefului Cancelariei Prefectului Iaşi, Marian Şerbescu, şi a preşedintelui organizaţiei judeţene de pensionari a PSD Iaşi, Călin Ştefan, în procesul de numire a preşedinţilor secţiilor de votare».

SURSA: Departamentul de Comunicare al Alianţei Creştin Liberale Iaşi

UPDATE. Cum răspunde PSD acuzaţiilor ACL Iaşi:

«Conducerea PSD Iaşi respinge dezinformarea sistematică practicată de reprezentanţii ACL Iaşi, rămaşi fără argumente politice şi electorale în faţa electoratului.

Minciuna asumată astăzi de către ACL Iaşi depăşeşte orice limită, liberalii distorsionând şi trunchind realitatea.

În fapt, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Iaşi a anunţat astăzi Biroul Electoral Judeţean următoarele:

1.    Nici una dintre persoanele reclamate de ACL Iaşi nu este membru de partid şi fiecare întruneşte condiţiile legale de a îndeplini funcţia de preşedinte / locţiitor al secţiei de votare. Astfel, sesizarea ACL este respinsă ca neîntemeiată.

2.    Persoanele care s-au înscris direct la Prefectură pentru tragerea la sorţi pentru funcţia de preşedinte / locţiitor ai secţiilor de votare au respectat legea şi au dreptul să facă acest lucru. Sesizarea ACL este respinsă ca neîntemeiată

Reprezentanţii IPJ Iaşi au transmis către BEJ Iaşi concluzia anchetei, care arată negru pe alb că întreg procesul de desemnare, prin tragere la sorţi, a preşedinţilor / locţiitorilor secţiilor de votare a fost legal şi corect.

Deşi reprezentanţii ACL din cadrul BEJ Iaşi sunt în posesia concluziilor acestei anchete, ei au preferat să mintă opinia publică, pretinzând că albul e negru.

„Înţelegem că cei din ACL Iaşi sunt disperaţi că se fac de râs, după ce la precedentele alegeri au obţinut scoruri dintr-o singură cifră, iar acum le dă cu virgulă. Dar nu vor păcăli pe nimeni dacă mistifică realitatea. Exemplul de astăzi este elocvent pentru modul ACL de a face politică: prin minciună neruşinată”, a declarat Cristian Stanciu, directorul de campanie PSD Iaşi.

Mai mult, un număr de 11 primari aparţinând PNL şi PDL şi-au introdus rudele în birourile electorale. Este vorba de următoarele situaţii, care pot fi verificate de către opinia publică şi massmedia:

1.    comuna Andrieşeni: Turcu Angelica

2.    comuna Belceşti: Ciobăniţa Mihai

3.    comuna Brăeşti: Butnaru Denisa şi Butnaru Alexandru

4.    comuna Dagâţa: Damaschin Dănuţ

5.    comuna Deleni: Prigoreanu Andrei

6.    comuna Lespezi: Lazăr Mihaela

7.    comuna Mogoşeşti Siret: Butnariu Maria

8.    comuna Sireţel: Ancuţa Gheorghiţă şi Ancuţa Anca

9.    comuna Şcheia: Iacob Cătălina

10.                       comuna Todireşti: Buzatu Aurelia

11.                       comuna Trifeşti: Ivănucă Iulian»

SURSA: Comunicat PSD Iaşi

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)