Dumitru Oprea îi cere lui Ponta să prindă autostrada Iaşi-Târgu Mureş în Master Planul de transport

Senatorul Dumitru Oprea solicita modificarea Master Plan-ului pentru Transport şi includerea autostrăzii Iaşi-Tg Mureş în acest document. El aminteşte faptul că ieşenii s-au prins că au fost minţiţi, dovadă fiind rezultatul de la prezidenţiale. Iată declaraţia politică a senatorului ieşean citită în Parlament:

«Faptul că Moldova este una dintre cele mai sărace regiuni ale României nu mai e un secret pentru nimeni, principala cauză fiind lipsa unei infrastructurii adecvate de transport. Deşi guvernul Ponta a promis, în mod repetat, că va susţine construirea unei autostrăzi între Iaşi şi Târgu Mureş, la fiecare final de campanie electorală a îngropat acest proiect, folosindu-se de scuza lipsei de bani şi a traficului redus din zonă.

Evident, este inutil să mai întrebăm de ce PSD nu a văzut problemele de finanţare a autostrăzii şi în campaniile electorale, ci le invocă doar după alegeri. Oamenii s-au lămurit că sunt minţiţi, iar o parte din votul ieşenilor de la prezidenţiale reflectă acest lucru. Însă, important este ce va face guvernul Ponta de acum încolo, pentru că noi nu vom renunţa la această autostradă.

De aceea, cerem modificarea, în regim de urgenţă, a Master-planului pentru Transport, astfel încât proiectul Iaşi-Târgu Mureş să devină unul prioritar. Strategia pentru infrastructură trebuie să se bazeze pe proiecţia dezvoltării regiunilor, pe o viziune coerentă. Invocarea traficului redus pe ruta Moldova-Transilvania este doar o formă de a masca incompetenţa şi indiferenţa executivului, care trebuie să conştientizeze că infrastructura stă la baza creşterii economice, şi nu invers.

În consecinţă, vă cerem, domnule Ponta, o decizie clară şi rapidă în favoarea autostrăzii spre Nord-Estul ţării».

Politica

Comentarii

Un comentariu to “Dumitru Oprea îi cere lui Ponta să prindă autostrada Iaşi-Târgu Mureş în Master Planul de transport”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)