Liviu Antonesei: «Mă gândesc dacă n-ar fi rău să încercăm demiterea primarului Nichita. Nu în asociere cu partide, ci din iniţiativă civică»

«Domnule Giginocchio

Domnule Vicenochhio

Vad ca nu ati observat ca v-a atins blestemul teilor asasinati de Domniile Voastre. Nu va spune nimic faptul ca la cele trei tururi de alegeri din acest an, ati obtinut rezultate tot mai proaste pentru PSD, culminind cu dezastrul din 16 noiembrie. V-ati imaginat ca Iasul e mosia Voastra personala si ati facut din el ce v-a trecut prin ceea ce ar trebui sa fie o minte rationala. Ati insultat miile de ieseni care au semnat petitia privind replantarea teilor. Ati reusit sa ratati si ultima sansa de a mai reduce din dezastrul electoral, cind ati respins proiectul de hotarire de CL care propunea replantarea teilor.
Cum pe mine ma intereseaza mai mult starea orasului decit politica, am fost amabil si v-am comunicat pe blogul meu si/sau pe Face Book ce se va intimpla de fiecare data. Recunosc ca, in ce priveste turul doi al prezidentialelor, m-am inselat, eu prognosticasem o victorie la zece procente diferenta si cind colo… Scorul din Iasi a contribuit esential si la victoria lui Klaus Iohannis si la nivelul judetului…
Iesenii v-au dovedit ca nu sint nici cretini, nici isterici, nici debili mintali, nici macar omuleti fara ocupatie specifica, cum i-a calificat o modista parlamentar PSD, ci cetateni responsabili, cu simt critic si dragostea de oras. V-au taxat si au taxat partidul pe care socotiti ca-l slujiti! Il slujiti, desigur, asa cum slujiti si orasul, la fel de prost pe ambele!
De la 1 ianuarie intra in vigoare noua Lege a referenumului. Mai gindesc daca n-ar fi bine sa o incercam! Nu, nu in asociere cu partidele adverse, stiu ca acestea au asemenea ginduri, ci mai degraba asa din initiativa civica. Daca nu reusim, nu este o problema, vin alegerile locale acusi, apoi cele generale. Mai fac o promisiune/previziune, in jur de 20 de procente in municipiu,indiferent de candidatura, circa 30 in judet. Ma voi stradui, ca si in acest an, ca previziunile mele sa se implineasca. Atita vreme cit teii nu vor reveni la locul lor, cit nutriti taieri de copaci prin parcurile din Copou, pentru a servi interesele nu stiu citor developeri, cit nu va trec fantasmele cu distrugerea parcului de la Teatrul National, nu ma demobilizez, iar daca eu as demobiliza, sint mii de oameni acum care sa-mi ia locul.
Eu spun sa va vina mintile la cap si sa va apucati de reparat ce-ati stricat si sa renuntati la visurile astea megalomane privind modelarea orasului dupa gustul Vostru, inculti fiind, instalati in functii pentru care palarile se dovedesc prea mari in raport cu capetele, gustul Vostru este execrabil.
Cu sincere urari de insanatosire din betia puterii»

SURSA: Liviu Antonesei, pagina de Facebook

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)