„Ești tânăr și vrei să sărbătorești Ziua Unirii? Primăria nu dă doi bani pe tine, dar nu are probleme în a cheltui mii de euro pentru a distra pensionarii și asistații social”

«E destul de greu să ieși din casă pe 24 ianuarie și sa nu te simți luat de prost ca un intrus în propriul oraș. Înaintând cu dificultate printre legiunile de asistaţi social, am realizat că sunt trei lucruri pe care aș fi vrut să le văd de Ziua Unirii:

Muzică pentru toate gusturile și vârstele. M-am săturat să ma simt ca la Revelionul Pensionarilor. Ok, nu-l putem aduce pe David Guetta, dar pe lângă populară ar fi fost frumos să fi putut alege dintre folk, pop, sau chiar simfonică. S-ar preta de minune, plus că ar încuraja şi alte categorii de cetăţeni să participe la manifestaţii.

Oameni educați care sărbătoresc decent și responsabil. Părinţi care le povestesc copiilor despre Cuza şi Unire, adolescenţi cărora le este explicat într-un mod atractiv istoria ţării. Nu mai vreau să privesc descurajat cetele de pensionari sălbăticiţi care se bat să smulgă decoraţiunile tricolore.

O prezență căt mai discretă a politicienilor. Nu am ieşit în frig pentru a le auzi minciunile. Dacă totuşi simt nevoia de-a comunica ceva să o facă la DNA. Vor să pupe moaște și icoane? Foarte bine! Să vină în orice altă zi, îmbrăcaţi modest și fără televiziuni care să le transmită în direct grohăielile ipocrite».

SURSA: Blogul lui Andrei Butnarasu

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)