Şeful aeroportului ieşean se ia la trântă cu conducerea CJ Suceava: «Nu poţi reduce tarifele aeroportuare de 4 ori. E ilegal, contravine legislaţiei europene»

Preşedintele Consiliului de Administraţie al aeroportului Iaşi, Marius Bodea, a declarat că hotărârea CJ Suceava privind reducerea de până la patru ori a tarifelor pe aeroportul sucevean este ilegală şi contravine legislaţiei europene.

„Nu poţi să faci aşa ceva, este ilegal, contrazice legislaţia europeană. Vom notifica CJ Suceava pe această temă. Poate că ei citesc legislaţia invers, dar nu ai voie să reduci tarifele de patru ori, regulile europene sunt ferme şi clare”, a afirmat Marius Bodea.

El a precizat că proiectul de hotărâre al CJ Suceava a fost deja întocmit şi că urmează a fi dezbătut la finalul acestei luni în plenul consiliului judeţean.

„Prevederile Comisiei Europene sunt clare. Se interzice ca într-un areal să practici tarife ce afectează direct competitorul, ori aeroportul din Iaşi este în apropiere. CJ Suceava derulează un proiect european pentru modernizarea aeroportului, ar trebui să fie atenţi, pentru că normele sunt stricte şi te trezeşti că dai înapoi întreaga finanţare”, a afirmat Marius Bodea.

Şeful aeroportului ieşean a mai spus că este uşor să fii director punând taxe de doar un euro, dar că ţinta ar trebui să fie profitabilitatea aeroportului.

Preşedintele CA al aeroportului Iaşi a criticat totodată faptul că există aeroporturi în Moldova, care „nu asigură siguranţă în operare”, el precizând că aeroportul din Iaşi nu ar fi fost tolerat să opereze în „condiţii la limită”.

Întrebat de jurnalişti dacă este vorba despre aeroportul din Bacău, Marius Bodea a răspuns: „Dumneavoastră aţi dat răspunsul, nu eu”.

Şeful aeroportului ieşean a mai spus că instituţia pe care o conduce îşi propune să devină una profitabilă şi că în câţiva ani aeroportul Iaşi ar trebui să iasă de sub tutela Consiliului Judeţean.

„Vrem să ieşim de sub tutela CJ, dar pentru asta trebuie să devenim profitabili. Nu este o joacă, nu vor rezista toate aeroporturile, există condiţii clare puse de Comisia Europeană, subvenţiile se vor reduce. Până în 2024 va fi un singur aeroport al statului pe zona Moldovei”, a afirmat Marius Bodea.

Administratie, Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)