Viorel Blăjuţ: «15.000 de ieşeni pot iniţia un proiect de hotărâre în CL. Cei care au ieşit primari le-au dat atenţie oamenilor doar în campania electorală»

Candidatul independent la Primăria Iaşi Viorel Blăjuţ spune că se poate iniţia un proiect de hotărâre în Consiliul Local cu semnăturile a 5% din cetăţenii cu drept de vot. Asta înseamnă că 15.000 de ieşeni pot obliga CL să ţină cont de propunerile lor.

„Poate părea mult, însă nu este. Eu încurajez şi susţin orice astfel de iniţiative, pentru că toate proiectele ieşenilor contează. În ultimii 26 de ani, candidaţii la Primărie, care au devenit primari i-au uitat pe ieşeni, le-au dat atenţie doar în campania electorală. În timpul mandatului nu au mai auzit vocea oamenilor, nu au mai fost interesaţi de problemele comunităţii, nu au mai arătat că opiniile ieşenilor contează. Şi din această cauză,  Iaşul a devenit tot mai sărac şi mai izolat”, afirmă Viorel Blăjuţ.

El spune că abuzurile autorităţilor pot fi astfel sancţionate şi că va sprijini orice demers de acest gen, care va fi făcut în următorii ani.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)