Marian Berdan: «Poţi avea succes şi muncind corect, fără să ai afaceri cu statul». Grupul Electra ţinteşte o cifră de afaceri de 10 milioane de euro în 2-3 ani

Grupul de firme Electra va atinge în acest an o cifră de afaceri de 7 milioane de euro, ţinta companiei fiind ca in 2-3 ani să ajungă la 10 milioane de euro. Creşterea exporturilor este vizibilă la grupul ieşean, ponderea fiind de 40 la sută din cifra de afaceri.

Patronul grupului Electra, Marian Berdan susţine că piaţa internă nu oferă mari perspective pentru dezvoltare, însă potenţialul extern este imens.

„Am vândut în cei 25 de ani de existenţă ai companiei noastre 2 milioane de interfoane şi videointerfoane, iar 9,5 milioane de oameni poartă cartele şi tag-uri Electra. Am înregistrat o cifră totală de afaceri de 53,5 milioane de euro, din care 12,6 milioane de euro la export. Investiţiile au totalizat 6,3 milioane de euro, iar 10,5 milioane de euro s-au achitat către stat”, a spus Marian Berdan.

Cifra de afaceri a grupului este în creştere cu aproximativ 25% faţă de anul trecut, iar pentru 2018-2019 ţinta companiei este să depăşească pragul de 10 milioane de euro.

Cele 4 firme ale grupului Electra au peste 200 de angajaţi, după ce în 2009, pe fondul crizei îşi redusese numărul de salariaţi la 126.

Electra are un sediu şi la Viena, reuşind să intre pe pieţe externe până de curând greu accesibile.

„Am fost prezenţi la 11 târguri externe, ajungând până în Mexic. Am avut două prezenţe deja la târgurile de acolo, iar recent am încheiat primele trei contracte. Vor mai veni încă două. Lucrăm cu firme mari de distribuţie din Mexic, e o piaţă uriasă, de peste 100 milioane de locuitori. E o ţară în curs de dezvoltare şi are nevoie de securitate. În magazinele lor, spre exemplu, se vând garduri electrice, ba chiar au magazine în care vând şi maşini blindate. Dacă ne iese în Mexic, în doi ani vom merge şi în Brazilia”, a spus Marian Berdan.

El a precizat că dacă s-ar fi concentrat numai pe piaţa internă, compania ar fi avut azi doar 60 de angajaţi.

Care este reţeta succesului? „Vrem să ne diferenţiem în permanenţă de concurenţă”, afirmă Berdan, care adaugă că „poţi avea succes şi muncind corect, fără să faci afaceri cu statul”.

Compania împlineşte sâmbătă 25 de ani de existenţă. Totul a pornit cu 3 angajaţi, într-un sediu de câţiva metri pătraţi, undeva la parterul unui bloc în Nicolina.

„În 1996 ne-am mutat în zona Podu de Fier, iar trei ani mai târziu am cumpărat o clădire de la Terom. În 2004-2005 am construit o a doua clădire, iar în urmă cu 5 ani am finalizat un al treilea corp. Vom mai construi un sediu pentru una dintre firmele grupului, urmând să investim şi în maşini mai complexe”, a precizat Marian Berdan.

Afaceri

Comentarii

Un comentariu to “Marian Berdan: «Poţi avea succes şi muncind corect, fără să ai afaceri cu statul». Grupul Electra ţinteşte o cifră de afaceri de 10 milioane de euro în 2-3 ani”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)