Primarul Chirica la Digi24 despre cutremur: «Nu trebuie să ne trezim doar o dată la 10 ani, trebuie să ne pregătim zi de zi». Jurnalistul Lucian Mîndruţă: «Sunt uimit. Nu dvs sunteţi primar la Iaşi? Cine trebuie să vină să facă?»

Primarul Iaşului Mihai Chirica a intrat sâmbătă seară în direct la Digi24 pe tema cutremurului, vorbind de parcă nu el ar conduce oraşul, ci ar fi un politician în opoziţie.

Chirica a spus că e nevoie de o strategie de pregătire a populaţiei în caz de cutremur, motivând că suntem într-o zonă seismică.

„Şi nu trebuie să ne trezim doar o dată la 10 ani, trebuie să ne pregătim zi de zi, nu doar cu cîteva pliante pe care nu le citeşte nimeni”.

Dar ce s-a întâmplat noaptea trecută că v-a generat reacţia asta, a întrebat moderatorul.

„Da nu s-a întâmplat nimic deosebit care nu mă aşteptam să se întâmple. Pur şi simplu facem dezbateri doar de dragul de a face dezbateri, aşteptând următorul cutremur. Foarte bine, putem să ne culcăm şi să-l aşteptăm cât se poate de liniştiţi. El oricum va veni, nu ştim când, că nu se poate prognoza o asemenea catastrofă. Da cu siguranţă trebuie să ne trezim, poate după noaptea care a trecut. (…) Am avut şansă că a fost doar 5.3. Un grad în plus pe scara Richter ar fi un dezastru, în condiţiile în care în oraşele mai ales istorice, cum este şi Iaşul, numărul clădirilor care nu corespund din punct de vedere seismic este foarte mare”, a răspuns Chirica.

Aflat în platou, jurnalistul Lucian Mîndruţă a răbufnit.

„Eu sunt uimit de această reacţie. Nu sunteţi primar la Iaşi? Păi sunteţi acolo, cine trebuie să vină să facă?”, a spus Mîndruţă.

Primarul Mihai Chirica n-a mai dat replica, discuţia continuând în platoul de la Bucureşti.

Administratie

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)