Ministrul Sănătăţii, impresionat de ceea ce a găsit la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi: «M-aş bucura să văd aceleaşi standarde şi la spitale din Bucureşti». Ce i-a cerut managerul Tinică

Conducerea Institutului de Boli Cardiovasculare (IBC) din Iaşi solicită sprijinul Ministerului Sănătăţii pentru înfiinţarea unui Centru de Boli Cardiovasculare, astfel încât numărul de paturi să crească de la 130 la 400. Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a anunţat că susţine proiectul, ce ar necesita o investiţie de 15 milioane de euro.

Managerul IBC Iaşi, medicul Grigore Tinică i-a prezentat vineri după-amiază ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu, prezent la Iaşi, proiectul privind înfiinţarea unui Centru de Boli Cardiovasculare în municipiu, investiţie estimată la 15 milioane de euro.

Potrivit lui Tinică, centrul ar urma să funcţioneze într-o clădire nouă ce ar urma să fie construită în vecinătatea spitalului C.I Parhon. În prezent, IBC Iaşi funcţionează în clădirea spitalului C.I. Parhon, fiind dispus pe două etaje.

„Finanţarea pentru noul centru poate fi asigurată de Ministerul Sănătăţii, dar şi de Uniunea Europeană. Avem 34.000 de pacienţi pe an şi o listă de aşteptare până în luna martie a anului viitor. Este necesară extinderea activităţii. Rugămintea noastră este de a susţine înfiinţarea unui astfel de centru”, a declarat managerul IBC Iaşi, Grigore Tinică, în prezenţa ministrului Sănătăţii, dar şi a comisrului european Corina Creţu.

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a răspuns imediat, spunând nu doar că sprijină acest proiect, ci lăudând activitatea managerului de la IBC.

„Am remarcat cu bucurie standardele acestui spital. Mi-ar plăcea să mai văd astfel de spitale, inclusiv în capitala ţării. Mi-ar plăcea să văd ceva mai des asemenea manageri care să gestioneze lucrurile în aşa fel încât personalul să-i respecte, să fie susţinuţi de întreaga echipă. Acest spital s-a dezvoltat pe baza unei viziuni, lucrurile par să fie bine integrate, să aibă un viitor. Acel viitor am vrea să-l susţinem şi noi”, a declarat ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu.

Sanatate

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)