Nicuşor Dan la Iaşi: «Miza alegerilor este să oprim PSD să ajungă la guvernare şi să atace statul de drept». Cât vrea să obţină USR la Iaşi

Liderul USR Nicuşor Dan a declarat azi la Iaşi că principala miză a alegerilor este oprirea PSD să ajungă la guvernare şi să atace statul de drept.

Nicuşor Dan a spus într-o conferinţă de presă că singura armă a PSD este să împroaşte cu noroi în candidaţii USR, el adăugând că a întâlnit oameni pe stradă, care au preluat din mesajele „otrăvite” lansate din zona social-democraţilor şi a unora dintre televiziuni.

„Sunt oameni care ne spun pe stradă că suntem vânduţi străinilor, că suntem ai lui Soroş şi că mai bine rămâneam în străinătate după ce ne-am terminat studiile la universităţi din afară. E un val de ură similar cu cel din anii 1950 sau din anii 1990 când se spunea «Nu ne vindem ţara», care e total nociv pentru societatea românească. Principala noastră miză este să oprim PSD să ajungă la guvernare şi apoi să atace statul de drept, cum a mai făcut-o în ultimii ani”, a spus Nicuşor Dan.

El a precizat că unii dintre alegători preiau de la televizor mesaje gen „oamenii lui Soros” sau „cei din USR sunt vânduţi străinilor”.

„Există un public captiv al unor canale media. Când încerci să discuţi cu aceşti oameni şi să-i întrebi de unde ştiu ei că suntem vânduţi străinilor, ne răspund că aşa au văzut la televizor. E un reflex de încredere în instituţiile media, unii oameni nu-şi iau surse alternative de informaţie”, a mai afirmat liderul USR Nicuşor Dan.

El a spus că USR înregistrează scoruri mai mari în Bucureşti şi în marile centre universitare decât în restul ţării, dar că nu există diferenţe semnificative între regiunile istorice.

„Publicul nostru este uniform distribuit”, a declarat Nicuşor Dan, care a adăugat că la Iaşi, un scor de 20 la sută reprezintă o ţintă realistă.

Politica

Comentarii

Un comentariu to “Nicuşor Dan la Iaşi: «Miza alegerilor este să oprim PSD să ajungă la guvernare şi să atace statul de drept». Cât vrea să obţină USR la Iaşi”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)