Îndemnul Amaliei Georgescu (AGEO Biz) către oamenii de afaceri ieşeni: «Să nu vă fie frică să invitaţi concurenţi la evenimentele voastre. Afacerile se fac altfel azi, chiar dacă suntem în acelaşi domeniu»

În Iaşi, ne este frică să ne ajutăm şi să ne recomandăm unii altora, le-a spus Amalia Georgescu (AGEO Biz) oamenilor de afaceri prezenţi săptămâna trecută la Business Networking Cocktail.

Ea a afirmat că de multe ori nu avem încredere în colegii de breaslă şi că ar trebui să existe un parteneriat chiar şi între firmele care se bat pe aceeaşi piaţă.

„Să nu vă fie frică să invitaţi concurenţi la evenimentele pe care le organizaţi. Afacerile se fac altfel azi, chiar dacă suntem în acelaşi domeniu”, i-a îndemnat Amalia Georgescu pe cei prezenţi la acţiunea iniţiată de BizzClub şi MB Event.

În Iaşi nu există încă evenimente de nivel internaţional, Iaşul fiind abia pe locul 6 pe această piaţă, după Bucureşti, Sibiu, Cluj, Timişoara şi Braşov.

Amalia Georgescu susţine că în perioada 2000-2008 a fost un boom pe piaţa evenimentelor din Iaşi, cu bugete de marketing consistente, dar a urmat criza, fapt care a împuţinat şi firmele care organizează evenimente.

Anul 2016 a fost un an pe creştere, iar evenimentul anului, în opinia Amaliei Georgescu, a fost redeschiderea Palatului Culturii.

În acest an, au fost organizate la Iaşi în jur de 1.000 de evenimente publice şi corporate, inclusiv seminarii şi conferinţe.

Media a fost de 20/30 evenimente pe zi, cu un vârf în luna iulie, aproximativ 150 de evenimente pe zi.

Veniturile obţinute de firmele care activează în Iaşi pe piaţa organizării de evenimente sunt în 2016 de 16 milioane de euro.

Afaceri

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)