Dorin Cristea despre alegerile din PNL Iași: «Mi-aș dori să nu mai văd gândire “combinatorică”. Cum este posibil să fim liberali și majoritatea liderilor să fie dependenți de buget?»

«In urmatoarele doua luni, vor fi alegeri interne la PNL Iasi, la municipiu si la judet. Este pregatit partidul sa se reformeze? Ce ar insemna asta?

Ar insemna sa se schimbe complet garnitura de lideri, asa fel incat cei ce vor reprezenta partidul sa aduca un nou mod de a face politica.
Actualii parlamentari si consiglieri (nu am scris gresit!) sunt cei care sunt si va trebui sa mergem cu ei pana in 2020. Au fost alesi si aceasta este regula in democratie, sa-i acceptam, asa cum sunt.
Reforma ar fi trebuit sa inceapa prin a se pune in discutie ce s-a facut pana acum si ce a fost atat de gresit de a dezamagit. Vedeti vreo tentativa de a se face acest lucru? Nu!!!
O discutie despre greseli ar fi pus intr-o lumina dezastruoasa pe actualii lideri.
Deci, nu se va face acest lucru!
Ce se poate intampla?
Se poate sa castige aceiasi indivizi ce ne reprezinta acum. Este clar ca vor incerca sa-si securizeze pozitiile.
Credeti ca se simte vreunul vinovat pentru dezastrul in care ne aflam? Cu siguranta NU!
Credeti ca isi pune vreunul problema, de ce de mai bine de un an, aproape ca nu au mai venit membri noi, iar cei vechi s-au retras intr-o lehamite sumbra?
Ce este de facut?
Trebuie gasiti oameni noi, care sa aduca un nou mod de gandire, un mod care nu s-a mai practicat niciodata in niciun partid in ultimele trei decenii.
Mi-as dori sa nu mai vad gandire “combinatorica” in care nu primeaza principiile liberale ci doar interesele politice, materiale si de putere.
Mi-as mai dori sa vad oameni care au dovedit ca sunt in stare sa-si asigure traiul prin resurse proprii si nu prin aranjamente politice. Cum este posibil sa fim liberali si majoritatea liderilor sa fie dependenti de buget? Cum sa ne asteptam sa vedem legi liberale, cand ei nu au gandirea necesara promovarii unei societati liberale si PROSPERE?
Mi-as dori sa vad o platforma clar liberala si cu oameni care vor sa schimbe ceva in societatea noastra.
Daca vom alege, din nou, pe aceiasi ahtiati dupa putere, acest partid va ajunge o adunatura de indivizi care se reprezinta doar pe ei insisi.
In ce priveste membrii partidului, vor ramane doar o mana de oameni interesati si conectati la avantajele politice. Dar cei ce cred, poate intr-un idealism, ce vor face? Se vor duce, poate la un partid care va acoperi aceste goluri sau va ramane strada singura metoda de a practica democratia.
In aceste conditii, unde sunt acei lideri de care avem nevoie?
Cine este dispus sa-i sprijine pe acesti noi lideri, pentru a indeparta in mod democratic, prin vot actualele nulitati?»

SURSA: Dorin Cristea, membru PNL Iași

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)