Șeful PSD Iași Maricel Popa despre faptul că ședința comună a guvernelor român și moldovean are loc la Piatra Neamț și nu la Iași: «Un guvern responsabil nu trebuie să aibă afinități. Decizia arată maturitate politică»

Liderul PSD Iași Maricel Popa îi acuză de oportunism politic pe cei care spun că este o greșeală faptul că ședința comună a guvernelor României și Republicii Moldova are loc la Piatra Neamț și nu la Iași.

Maricel Popa a precizat luni că „goana după notorietate” a ajuns să întunece mintea unor politicieni, care exploatează subiectul.

„Le atrag atenția acestor oportuniști politici că manipularea opiniei publice nu ar trebui să facă obiectul preocupărilor zilnice, așa cum ne-au obișnuit, ci ar trebui să își canalizeze atenția și priceperea asupra muncii în favoarea cetățenilor care i-au ales și care i-au susținut în ocuparea unor poziții cheie, fie că vorbim de administrația locală sau de administrația centrală. În ceea ce privește decizia Cabinetului Grindeanu de a organiza ședința comună a guvernelor din România și Republica Moldova în municipiul Piatra Neamț, apreciez că aceasta denotă maturitate politică și normalitate”, susține liderul PSD Iași, Maricel Popa.

El mai afirmă că prima reuniune comună a guvernelor din cele două țări a avut loc la Iași în martie 2012 și că acest lucru arată respectul autorităților centrale pentru Iași.

„Un Guvern responsabil nu trebuie să aibă afinități față de o comunitate sau alta, ci trebuie să dea dovadă de verticalitate în luarea deciziilor. Cabinetul Grindeanu s-a dovedit a fi responsabil față de toți cetățenii acestei țări prin stabilirea şedinţei comune a celor două guverne la Piatra Neamț, acordând șanse egale tuturor comunităților, indiferent de regiunea istorică din care fac parte”, mai afirmă liderul PSD Iași, Maricel Popa, totodată președinte al consiliului județean Iași.

Aflat sâmbătă la Iași, liberalul Ludovic Orban a declarat că a aflat cu stupoare faptul că PSD a uitat că Iașul este capitala Moldovei, întrucât ședința comună a guvernelor României și Republica Moldova va avea loc la Piatra Neamț și nu la Iași, „locul natural” pentru o asemenea reuniune.

„Am aflat cu stupoare că PSD a uitat care este capitala Moldovei. Această şedinţă comună de guvern nu are loc la Iaşi, care este locul natural unde ar trebui să se desfăşoare, ci a fost mutată la Piatra Neamţ. Consider o gravă jignire pentru Iaşi şi pentru ceea ce înseamnă istoria Iaşiului de-a lungul istoriei. O consider o gravă greşeală politică a guvernului”, a declarat Ludovic Orban.

Totodată, deputatul PNL Marius Bodea a criticat faptul că reuniunea celor două guverne are loc la Piatra Neamț și nu la Iași, el întrebându-I pe reprezentanții PSD dacă „sunt zdraveni la minte”.

Administratie, Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)