Analistul Alexandru Lăzescu: «Nici Maricel Popa, nici Mihai Chirica nu sunt conectați la structurile influente de la București. Și lucrurile încep să se vadă»

Alexandru Lăzescu a comentat pentru Radio HIT tabloul politic local, referindu-se și la conflictele din PSD Iași, care ne slăbesc poziția în fața Bucureștiului. Iată câteva dintre declarațiile lui Lăzescu:

• Nici președintele interimar al PSD Iași, Maricel Popa, și în condițiile actuale, nici Mihai Chirica care ar fi trebuit să fie un lider politic local influent la nivel central nu sunt conectați la structurile influente. Și lucrurile încep să se vadă. Sunt proiecte în care Iașul este dezavantajat, de la Spitalul Regional la alte proiecte în care contează ce tip de legături ai, ce tip de influență ai la nivelul Executivului.

• Avem o problemă la nivelul conducerii locale unde sunt conflicte dar avem și o problemă de conectare la pîrghiile de influență și financiare care sunt la București.

• În cazul lui Mihai Chirica a fost, mai degrabă,  un accident. A început prin contestări care au avut o amploare mai mare decît a avut el în vedere la început. După aceea, a devenit prizonierul unei notorietăți la nivel național , un curent de opinie favorabil dar care, din perspectiva locală, a fost contraproductiv. I-a minat poziția în interiorul PSD. Va avea probleme în gestionarea Consiliului Local. Nu-l mai controlează ca înainte. La nivelul conexiunii cu palierele centrale. Poate la nivel personal a avut un câștig.

Comentariu, Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)