Protest în Dancu: Localnicii n-au mai suportat umilința cu drumul jalnic din zonă și au ieșit în stradă

Zeci de persoane din comuna Holboca au blocat cu mașinile, timp de câteva zeci de minute, șoseaua care leagă această localitate de municipiul Iași, acuzând autoritățile de starea proastă a drumurilor.

Protestul a fost unul spontan și a avut loc duminică la prânz. Zeci de șoferi, care au domiciliul în localitate, s-au deplasat cu viteză redusă pe drumul care leagă comuna Holboca de Iași.

Mașinile s-au deplasat în coloană, iar șoferii au claxonat, circulația rutieră desfășurându-se cu mare greutate, fiind chiar blocată la un moment dat.

Oamenii acuză primăria Holboca, dar și autoritățile ieșene că nu au reparat de câțiva ani drumul județean care străbate localitatea, în ciuda promisiunilor din campaniile electorale.

„Strada arată ca după război, dar noi plătim taxe an de an. Ne tot pasează dintr-o parte în alta, ba că primăria Iași nu face, ba că e consiliul județean vinovat. Noi ne stricăm mașinile, le ducem în service în fiecare lună, iar ei își bat joc de noi. În campania electorală vin și promit că fac, iar după alegeri uită de noi. Noi nu vrem să blocăm nimic, e doar o formă de manifestare pentru a-i sesibiliza pe cei care pot face ceva. Până acum nu ne-a ascultat nimeni, poate așa ne va lua în seamă. Ei știu să vină doar după voturi”, a declarant unul dintre protestatari.

A fost afectată și circulația tramvaielor în zonă, pe linia 3 Gară-Dancu. În zonă s-au deplasat mai multe echipaje ale Poliției și Jandarmeriei.

Oamenii spun că dacă lucrurile nu se vor rezolva, vor relua protestele.

Conducerea Primăriei ieșene a precizat că partea de drum care se află pe raza municipiului Iași va intra în reparații chiar de săptămâna viitoare.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al consiliului județean Iași, Vlad Ciobanu, a afirmat că lucrările la drumul județean care trece prin Holboca ar putea începe abia anul viitor.

Administratie

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)