Numărul IT-iștilor din Iași crește cu 2.000 pe an. Dan Zaharia (Extind): Imaginați-vă că în fiecare an mai apare o fabrică gen Antibiotice sau Delphi

Iașul a explodat pe zona IT, iar creșterea se va menține și în următorii ani, estimează specialiștii. În prezent, numărul celor care lucrează în acest domeniu în Iași este de 15.000, însă mai important este trendul: în fiecare an se mai adaugă încă 2.000 de oameni.

„Creșterea este una importantă. Datele ne arată că avem acum 15.000 de oameni, posibil chiar 16.000. Vom ști undeva prin iunie exact, când vom avea cifrele în față. În fiecare an se mai adaugă 2.000 de oameni, iar asta înseamnă că la sfârșitul anului viitor am putea avea la Iași 20.000 de angajați în sectorul IT”, a declarat pentru jurnalvirtual.ro, Dan Zaharia, senior consultant la Extind.

„Dacă nu se întâmplă ceva rău, aici vom ajunge, la 20.000. Imaginați-vă că 2.000 de angajați în plus înseamnă o fabrică nouă în Iași, gen Antibiotice sau Delphi în fiecare an”, mai spune Zaharia.

Afaceri

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)