Consilierii județeni PNL: „Sunt sfidați ieșenii. Dacă are nevoie de un salariu, Nichita să meargă în mediul privat, nu la CJ”

Liberalii susțin că numirea lui Gheorghe Nichita în funcția de consilier al președintelui consiliului județean Maricel Popa este o sfidare la adresa ieșenilor, în condițiile problemelor acestuia cu Justiția, recomandându-i lui Nichita că dacă are nevoie de un salariu să meargă în mediul privat.

Liderul consilierilor județeni PNL Iași, Romeo Vatră, l-a acuzat joi, într-o conferință de presă, pe șeful CJ Iași Maricel Popa că girează revenirea în administrație a lui Gheorghe Nichita pe ușa din dos.

Consilierul liberal susține că atât timp cât asupra lui Nichita planează suspiciuni de corupție, este inadmisibil să fie adus în CJ pentru a se ocupa de un proiect finanțat prin fonduri europene.

„Prin această mutare sunt sfidați ieșenii. Dacă domnul Nichita are nevoie de un salariu, să meargă să performeze în mediul privat. În administrație nu se fac angajări pe criterii sociale, ci pe criterii de integritate și performanță. Sunt mii de absolvenți de facultate și profesioniști integri în Iasi, cu experiență și capacități profesionale deosebite, de unde poate alege șeful CJ Iași, Maricel Popa”, a afirmat liberalul Romeo Vatră,

El a adăugat că dacă nu se renunță la aducerea lui Nichita în CJ, grupul consilierilor liberali îi va cere demisia șefului CJ Iași Maricel Popa.

„Totodată, vom alerta instituțiile europene privind situația creată la Consiliul Județean, în care un suspect de corupție ajunge sa gestioneze un proiect realizat pe fonduri europene”, a mai spus consilierul PNL Romeo Vatră.

La rândul său, consilierul județean PNL Liviu Brătescu consideră că următorul pas va fi întoarcerea lui Gheorghe Nichita la șefia PSD Iași.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)