Nichita se întoarce în administrație. Va fi consilierul șefului CJ, Maricel Popa. „Nu mai pot sta deoparte, am și eu nevoie de un salariu”

Fostul primar Gheorghe Nichita, trimis în judecată de către DNA în două dosare, va fi consilier al șefului consiliului județean, Maricel Popa, lider al PSD Iași. Nichita a motivat că are nevoie de bani și că nu mai poate sta deoparte.

Gheorghe Nichita a declarat miercuri seară la TeleM că va deveni consilier al actualului președinte al CJ Iași, Maricel Popa, și că se va ocupa de coordonarea proiectului Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor.

„Am avut o discuție cu domnul Popa, m-a întrebat ce mai fac și dacă nu aș putea să ajut la CJ. Am zis că nu vreau drept de semnătură, ci doar să ajut cu experiența mea. Nu mai pot sta deopate, am nevoie și eu de bani, de un salariu. Nu știu cât voi câștiga”, a afirmat Gheorghe Nichita.

El a mai spus că nu vrea „încă” să se implice politic în PSD Iași și că angajarea sa la CJ nu reprezintă o mutare politică, în condițiile în care Maricel Popa este liderul filialei județene a PSD Iași..

Întrebat ce reacție crede că va avea actualul primar Mihai Chirica, cu care nu se află în relații bune, Gheorghe Nichita a spus că nu-l interesează ce va spune Chirica.

Gheorghe Nichita a candidat în decembrie 2016 pe listele PRU, la deputați, însă partidul nu a intrat în Parlament.

Nichita este trimis în judecată de procurorii DNA în două dosare.

În noiembrie 2015, Gheorghe Nichita a fost trimis în judecată de DNA după ce ar fi utilizat Poliţia Locală pentru a-şi urmări fosta iubită, alături de el fiind deferiţi justiţiei fostul director al Poliţiei Locale Iaşi Liviu Hliboceanu şi un fost şef de serviciu din instituţie.

Procurorii susţin că, timp de un an şi jumătate, Gheorghe Nichita i-a determinat pe şefii Poliţiei Locale Iaşi să facă verificări în baze de date care conţin informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, iar ulterior să folosească informaţiile astfel obţinute şi să permită accesul unor persoane neautorizate la aceste informaţii, pentru a obţine personal foloase nepatrimoniale necuvenite.

În decembrie 2015, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Nichita în dosarul UTI, care viza managementul de trafic din oraș.

Administratie

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)