Oamenii de afaceri cer menținerea cotei unice. Romanian Business Leaders: Măsurile din ultimele luni riscă să ne ducă spre un dezastru economic

Romanian Business Leaders (RBL) susține sistemul de impunere simplificat, eficient și demonstrat al cotei unice de impozitare a veniturilor persoanelor fizice.

RBL nu consideră oportună introducerea modificării Codului Fiscal prezentată recent în spațiul public, care induce o modificare de filozofie fiscală și poate face o trecere lipsită de transparență spre sistemul progresiv de impozitare.

„Considerăm că introducerea de măsuri fiscale netestate, complicate și greu de aplicat pune în pericol stabilitatea economică a țării și amenință coeziunea socială.(…)

RBL solicită parlamentarilor din coaliția majoritară de guvernare să se concentreze pe măsuri și legi care să reducă birocrația (ex. eliminarea prevederilor care blochează înregistrarea în scop de TVA, care în fapt au rămas neatinse după așa-zisa eliminare a formularului D088), să elimine barierele administrative inutile în domeniul autorizațiilor de construire și să încurajeze bugetarea multianuală și programele de investiții în infrastructură. Toate sunt subiecte care privesc interesele a milioane de cetățeni români, indiferent că sunt antreprenori, manageri sau angajați.

Atât investitorii, cât și milioane de angajați români au suferit suficient în anii de criză din 2008, până în 2013, când peste 200.000 de firme (majoritatea cu capital românesc) au intrat în insolvență și faliment, iar peste 1.000.000 de români au devenit șomeri. RBL semnalează că măsurile luate de decidenții politici de câteva luni încoace riscă să ducă țara și pe noi toți, împreună, spre un dezastru economic care va anula progresul obținut cu greu din ultimii trei ani”, susțin oamenii de afaceri grupați în RBL.

Afaceri

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)