Dorin Cristea, înaintea alegerilor din PNL Iași: «Nu voi fi liderul-vedetă, ci un om de echipă. Vreau să facem la Iași cea mai tare filială liberală din țară»

Cinci oameni se vor bate sâmbătă pentru șefia filialei județene a PNL Iași. Este vorba despre deputatul Costel Alexe, omul de afaceri Dorin Cristea, avocatul Dragomir Tomașeschi, consilierul județean Vasile Cotiugă și sociologul Viorel Baciu.

Un al șaselea candidat, Liviu Bulgaru, s-a retras din cursă, sprijinindu-l se pare pe Costel Alexe. Disputa se va da cel mai probabil între deputatul Costel Alexe și Dorin Cristea.

Dacă Alexe a mai condus filiala, Cristea vine din postura omului mai puțin cunoscut în județ. Întrebat ce va face dacă va ajunge lider al PNL Iași, Dorin Cristea a precizat că echipa va fi pe primul loc, iar centrul nu va mai dicta în problemele importante ale organizației.

„Nu voi fi un lider-vedetă, ci un om de echipă. Vom stabili un set minimal de reguli, pe care le vom respecta. Va fi un efort uriaș, vreau să ajungem cea mai tare filială PNL din țară”, a spus Dorin Cristea.

El a mai afirmat că organizațiile comunale vor fi ascultate, iar legătura cu liderii din teritoriu va fi mult mai strânsă.

Pe de altă parte, Dorin Cristea anunță că PNL Iași se va alia cu filialele din Ardeal pentru o presiune constantă asupra Bucureștiului privind reformarea partidului.

„Dacă pleci cu o listă de candidați la București, cu aceeași listă te și întorci. Vom presa centrul, nu ei să comande, iar noi să executăm. Vrem să inversăm mersul deciziilor, astfel încât acestea să plece dinspre teritoriu către conducerea partidului”, a afirmat Dorin Cristea.

Costel Alexe are sprijinul lui Marius Bodea, proaspătul lider al organizației municipale. La ședința de sâmbătă de la Casa Studenților vor fi prezenți și lideri de la centru, între care Raluca Turcan, Ludovic Orban și Cristian Bușoi.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)