Fiul lui Ghiocel Asimionesei, condamnat pentru șantaj, cumpără 3% din acțiunile Radio HIT. Cine este vânzătorul și cum reacționează echipa de la HIT

Mutare surpriză pe piața media din Iași. Claudiu, fiul controversatului Ghiocel Asimionesei, condamnat pentru șantaj prin presă, a achiziționat trei la sută din RadioHIT de la Sorin Bocancea, rector al Universității Petre Andrei din Iași.

Nu este clar ce intenționează să facă proaspătul acționar cu cele trei procente, câtă vreme pachetul majoritar este deținut în procent de 87,5 la sută de către omul de afaceri Adrian Butucă. Din acest motiv, este de așteptat să nu existe modificări în politica editorală a postului de radio.

În cursul serii, echipa radio HIT a transmis un comunicat de presă, în care precizează că rămâne consecventă „principiilor de independenţă, transparenţă şi performanţă care menţin Radio HIT în topul produselor media locale de calitate”:

«Echipa Radio HIT a fost informată cu privire la transferul unui pachet minoritar de acţiuni (3%) al societății care deține licența de emisie a stației, tranzacție care a avut loc între domnii Sorin Bocancea (vânzător) și Claudiu Asimionesei (cumpărător).

Atât membrii echipei editoriale, cât și ai celei de management rămân dedicați unei politici independente sub raportul conţinutului programelor și performante din punct de vedere financiar în contextul unei piețe concurențiale și economice dificile pentru întreprinderile de presă şi îşi păstrează loialitatea faţă de ascultătorii celui mai vechi post de radio privat din Iaşi.

Din perspectiva noastră, acţionarul majoritar al Radio HIT (87,5%) contribuie în mod semnificativ la asigurarea stabilităţii postului, iar politica acestuia este una orientată spre performanţă şi deasupra oricărui reproş.

Echipa Radio HIT nu comentează în nici un fel modificările în structura acţionariatului şi nici participaţiile acţionariatului în alte afaceri de presă sau activitatea acestora în diverse sectoare ale vieţii private şi publice din România.

În acord cu legislaţia din România, structura de acţionariat a posturilor de radio şi televiziune este periodic publicată pe site-ul Consiliului Naţional al Audiovizualului şi poate fi consultată de orice persoană interesată.

Echipa editorială şi executivă rămân consecvente principiilor de independenţă, transparenţă şi performanţă care menţin Radio HIT în topul produselor media locale de calitate».

Media

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)