Costel Alexe este noul lider al PNL Iași. Muraru și Brătescu, prim-vicepreședinți. Planurile noii conduceri, aceleași de 12 ani: primăria și CJ-ul

Deputatul Costel Alexe a câștigat detașat alegerile pentru șefia organizației județene PNL Iași, obținând 80 la sută din voturi, deși în cursă s-au înscris cinci candidați. Noul lider al filialei susține că obiectivul este câștigarea primăriei Iași și a consiliului județean la scrutinul din 2020.

La reuniunea comitetului județean de coordonare al PNL Iași au participat 407 de delegați, iar în cursa pentru șefia organizației s-au înscris cinci candidați. Ședința n-a mai fost atât de tensionată ca scrutnul de săptămâna trecută de la municipiu.

Competiția a fost câștigată de către deputatul Costel Alexe, care a luat 80 la sută din voturi, pe locul secund fiind omul de afaceri Dorin Cristea.

Unul dintre candidații înscriși la funcția de președinte al PNL Iași, avocatul Dragomir Tomașeschi, n-a mai venit la ședință, în timp ce sociologul Viorel Baciu nu a luat nici un vot, după ce a anunțat că îl sprijină pe Dorin Cristea.

Noul președinte al PNL Iași, Costel Alexe a declarat imediat după numărarea voturilor că obiectivul noii conduceri a filialei este câștigarea primăriei și a consiliului județean la alegerile locale din 2020.

„Am ferma convingere că după aceste alegeri toți colegii mei liberali din județul Iași se vor pune la aceeași masă. Trebuie să fim mult mai combativi, să facem o opoziție constructivă la ceea ce înseamnă PSD la Iași. Vreau să transmit tuturor ieșenilor că aleșii noștri locali, fie că vorbim de grupul consilierilor județeni, fie de grupul consilierilor locali, vor aborda cu mare atenție problemele și prioritățile pe care le au ieșenii. Îmi propun să construiesc o alternativă puternică la PSD. Îmi doresc ca în anul 2020, Iașul să aibă primar liberal și președinte al Consiliului Județean”, a declarat Costel Alexe.

Întrebat cum va conduce organizația în condițiile în care în campania internă au fost acuzații dure între competitor, noul lider PNL Iași a spus că falia a fost vizibilă mai ales în mediul online, dar că votul de sâmbătă arată o filială „destul de unită”.

„Nu doresc să pierdem niciun coleg liberal și vreau să cred că de astăzi înainte orice coleg care va avea o părere, opinie sau idee, o va exprima în interiorul organizației, apoi cea mai bună decizie, trecută printr-un for statutar va fi respectată de către toți colegii”, a mai spus noul președinte al liberalilor ieșeni.

În cele două funcții de prim-vicepreședinte au fost aleși Alexandru Muraru și Liviu Brătescu.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)