Ludovic Orban la Iași: Centrul nu trebuie să se bage în alcătuirea listelor electorale. Când pui un Agamiță Dandanache, mesajul este că n-are rost să mai muncești

Liberalul Ludovic Orban, înscris în cursa pentru șefia partidului la congresul din iunie, a spus sâmbătă la Iași că atunci când centrul se bagă în alcătuirea listelor electorale peste capul filialelor, organizațiile respective nu mai sunt motivate să tragă în alegeri.

Ludovic Orban a afirmat în fața celor peste 400 de liberali ieșeni că este nevoie de consultarea bazei partidului și că deciziile luate la centru nu trebuie să se ia în spatele ușilor închise.

El a dat ca exemplu modul cum s-au alcătuit listele electorale la ultimele alegeri, prin impunerea unor candidați de la centru, deși organizațiile din teritoriu stabiliseră initial altă ordine pe aceste liste.

„Când conducerea centrală se bagă în alcătuirea listelor, face rău filialei respective. Când vii și pui un Agamiță Dandanache, mesajul transmis este acela că n-are rost să mai muncești. Se pierde activismul și încrederea membrilor și este slăbită performanța electorală. Într-un fel trage primarul unei localități pentru un candidat care la rându-i a făcut campanie pentru el, decât pentru un om pe care nu-l cunoaște”, a declarat Ludovic Orban.

El a afirmat că în 25 de filiale PNL din cele 41 existente, conducerea „și-a băgat nasul”, iar rezultatele s-au văzut.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)