De ce ar trebui ca moțiunea să treacă. 7 motive

Suntem la 6 luni de la alegeri, iar PSD își dă cu stângul în dreptul. Aproape că nu mai contează care sunt cauzele războiului pesedisto-pesedist, dar e o performanță ca tu partid de guvernământ să-ți bușești propriul guvern, într-un interval atât de scurt de la ultimul scrutin.
Însă moțiunea ar trebui să treacă, iar alianța PSD-ALDE lăsată să guverneze în continuare. Iată motivele:
1. PSD încă nu și-a arătat limitele, n-a atins fundul gropii. PSD a câștigat detașat alegerile, trebuie să rămână la guvernare în continuare. Și să arate ce poate.
2. Dacă mâine ar fi noi alegeri, rezultatele n-ar fi sensibil diferite față de cele din decembrie 2016. Poate câteva puncte în minus pentru PSD. Însă partidul ar ieși detașat pe primul loc și ar fi în situația de a forma din nou guvernul.
3. Cooptarea UDMR la guvernare îi va bucura nespus pe alegătorii PSD din Ardeal.
4. În 2019 sunt alegeri prezidențiale. Scrutinul e mai important decât orice combinație la guvern în momentul de față. Cu un PSD la guvernare, sunt șanse aproape nule ca acest partid să câștige alegerile pentru Cotroceni. La ora asta, Iohannis are prima șansă la un nou mandat.
5. Alegătorii, mai ales bugetarii, încă nu s-au lămurit cum stă treaba cu majorările salariale, iar mulți mai cred în basmele cu dublările de lefuri.
6. În cazul în care PSD-Dragnea rămâne la guvernare, foarte probabil, o parte din partid se va desprinde. Imaginați-vă ce va fi la prima mare boacănă a PSD.
7. Opoziția e încă slabă, dar are timp să se organizeze. PNL abia a ieșit din congres, iar USR e prea firav și nu știe încotro s-o apuce.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)