Iașul e în fruntea topului național la mediile de 10. Se va intra cu medii mai mari în liceele ieșene față de anul trecut

37 de elevi din județul Iași au obținut medii de 10.00 la Evaluarea Națională, reprezentanții Inspectoratului Școlar susținând că Iașul se plasează pe locul doi pe țară în privința mediilor maxime, după București.
Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Iași, 4.999 de elevi au obținut medii peste 5.00, promovabilitatea fiind de 84,29 la sută.
Rezultatul este comparabil cu cel de anul trecut, când peste 80 la sută dintre elevi au promovat Evaluarea Națională.
20 la sută dintre candidați au obținut în acest an medii între 9.00 și 9.99.
932 de elevi din cei 5.931 care au susținut acest examen nu au reușit să obțină media 5.00.
În județul Iași, 37 de elevi au obținut media 10.00, față de 23 anul trecut. Cele mai multe medii de 10.00, respectiv zece, au fost obținute de elevi de la colegiul Emil Racoviță din municipiu, în timp ce la Colegiul Național din Iași s-au înregistrat nouă medii de 10.00.
Din cele 37 de medii maxime, 34 au fost obținute de elevi care învață la școli din municipiul Iași.
Șefa Inspectoratului Școlar Iași Genoveva Farcaș susține că foarte probabil, Iașul se situează pe locul doi pe țară la acest capitol, după București.
Ba mai mult, Iașul are mai multe medii de 10.00 decât Cluj, Timișoara, Sibiu și Constanța la un loc.
Genoveva Farcaș consideră că rezultatele Iașului sunt deosebit de bune, dar că este de așteptat ca mediile de intrare la liceele ieșene să crească față de anul trecut.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)