Surse PSD Iași: Viorel Blăjuț va prelua filiala municipală a social-democraților

”Prietenul” primarului Mihai Chirica, fostul deputat Viorel Blăjuț va prelua șefia organizației municipale a PSD Iași, susțin surse social-democrate. Aceleași surse au precizat că mutarea are legătură cu desemnarea lui Mihai Tudose în postul de premier, în condițiile în care fostul parlamentar ieșean are relații strânse cu Tudose, fiind prieten cu acesta.

Filiala municipală PSD este condusă în prezent de consilierul local Paul Boișteanu, un apropiat al primarului Mihai Chirica.
Mutarea cu Blăjuț șef la municipala PSD Iași e surprinzătoare, însă ar putea avea efecte inclusiv în Consiliul Local. În prezent, grupul de consilieri PSD îi asigură sprijinul lui Chirica, însă rămîne de văzut ce se va întâmpla în consiliu, mai ales că Blăjuț a fost un critic vehement al actualului primar în campania electorală din 2016.
Practic, Blăjuț va fi cel care va avea un cuvânt important de spus privind poziția grupului de consilieri PSD în ședințele de CL.

La rândul său, Mihai Tudose, desemnat luni seară de președintele Iohannis în postul de premier, nu se află în relații deloc bune cu primarul de Iași, Mihai Chirica. Cei doi au avut contre serioase toamna trecută, înaintea campaniei pentru alegerile parlamentare.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)