meteomoldova.ro: Sâmbătă vom avea 39 de grade la Iași, iar luni la prânz 24

Conform celor mai recente modelări atmosferice, peste o bună parte a Moldovei, valorile maxime de temperatură se vor situa sâmbătă, în general, între 36…39°C, cu valori de 40°C prin sectorul mijlociu și inferior al Luncii Prutului, partea sudică a Câmpiei Colinare a Jijiei cât și prin cea a Siretului Inferior. Categoric, la astfel de valori termice, și indicele temperatură-umezeală (ITU) va prezenta valori de 81…84 unități, ceea ce se va traduce printr-un disconfort termic foarte pronunțat.
După valul de caniculă ce va încinge la maxim atmosfera într-o bună parte a Moldovei, de duminică (chiar de sâmbătă seara) situația se va schimba substanțial. Ca urmare, ziua de luni ne va duce în cealaltă extremă, într-o vreme ceva mai rece, comparativ cu mediile climatologice ale începutului de iulie. Cu toate acestea, este o veste îmbucurătoare pentru oricine.

Conform modelărilor, maximele zilei de luni nu vor mai depăși 30…31°C, și acestea, pe arii restrânse din sud-estul extrem al provinciei. În rest, maximele se vor opri la 24…27°C. Scăderea valorilor maxime de temperatură va fi una tranșantă, cu o medie, la nivelul întregii Moldovei, de 12…15°C. De-a dreptul rece, având în vedere cuptorul de pe 1 iulie.
Detalii pe meteomoldova.ro

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)