Director Autonom Rent a Car Iași: Ne vom dezvolta puternic pe Aeroport. Vom avea o flotă acolo de 20-30 de mașini

Autonom Rent a Car Iași a ajuns în această vară la un grad de închiriere de aproape sută la sută, iar pentru perioada următoare ținta principală este extinderea la Aeroportul din Iași.

Directorul Autonom Rent a Car Iași Tarquinius Stamate spune că iulie și august sunt luni de vârf în ceea ce privește închirierile de mașini, dar că și septembrie se anunță a fi o lună bună.

„Noi avem cam 150 de mașini la Iași, dar dacă am mai avea încă 40-50, ar fi ocupate toate. Mergem spre sută la sută grad de închiriere în lunile de vară. Concurența e mare, prețurile merg în jos, dar ne batem pe calitatea serviciilor”, a spus Tarquinius Stamate pentru jurnalvirtual.

Avantajul oferit de Autonom Rent a Car? Are acoperire în întreaga țară, iar dacă într-un județ cererea e mare într-o anume perioadă, atunci se apelează la mașini din județele vecine.
Autonom vrea să-și extindă operațiunile pe Aeroportul Iași, unde există un potențial imens, pe fondul creșterii traficului de pasageri la 1,2 milioane în acest an.

Deja avem un birou la Aeroport dar vrem să ne dezvoltăm acolo. În prezent preluăm clienții și îi ducem fie la hotel, fie în diverse orașe din Moldova. Apelează și companii la noi, își trimit oamenii la Iași, apoi noi îi preluăm și îi ducem acolo unde e nevoie. Va fi o dezvoltare puternică pe Aeroport, e un segment nou pentru noi”, afirmă directorul Tarquinius Stamate.

Autonom va avea un om în permanență pe Aeroportul ieșean, iar pentru perioada următoare va dizloca cel puțin patru mașini în zonă.
Pentru 2018, planurile sunt și mai ambițioase, compania intenționând să aibă o flotă specială la Aeroport, de 20-30 de mașini.

Tarquinius Stamate recunoaște că există o schimbare de strategie la Autonom, după ce compania a mers cu precădere pe segmentul corporated.
„Cam 80 la sută din cifra de afaceri este obținută pe companii, dar vrem să intrăm puternic pe segmentul persoanelor fizice”, adaugă directorul Stamate.

Proiecte educaționale derulate prin Fundația Autonom

Autonom Rent a Car a înființat și o fundație, prin care o parte din profit este investit în proiecte educaționale.
În Iași, Fundația Autonom oferă două burse unor elevi de clasa a opta din localitatea Liteni. Sunt vizați copii cu posibilități financiare reduse, cărora li se oferă sprijin pentru a putea merge la liceu. Proiectul este derulat împreună cu cei de la Fundația Bethany.
Totodată, Autonom are un parteneriat cu asociația Little People, prin care sunt ajutați copiii bolnavi de cancer. De asemenea, a fost inițiat proiectul Crosul pentru școli prin care s-au strâns câteva mii de lei. Din acești bani, va fi cumpărat mobilier tot pentru asociația Little People.

Autonom Rent a Car este cea mai mare firmă de închirieri mașini din România

Compania are acoperire națională, activează în 29 orașe, iar parcul auto numără peste 3.000 de autoturisme noi.
Autonom Rent a Car a dezvoltat un portofoliu diversificat de servicii care include nu doar închirieri pe termen scurt, ci și pe termen mediu sau lung (Leasing Operațional), transferuri cu șofer și management de flote.
Sediul central este la Piatra Neamț, iar cel de la Iași funcționează în Păcurari. Totodată, există și un birou în incinta Aeroportului ieșean. Serviciile de închiriere sunt disponibile 24 de ore din 24.

„Avem cam toate mărcile, de la Logan până la Opel, Volkswagen, Ford sau Mercedes. Punem la dispoziție și dubițe de marfă, inclusiv frigorifice”, a declarat Tarquinius Stamate, directorul zonal Autonom Rent a Car.

Afaceri

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)