Americanii de la Lear își extind fabrica de la Lețcani și vor ajunge la peste 2.000 de angajați

Compania de talie mondială, Lear, îşi extinde fabrica din Leţcani, scrie Ziarul de Iași. Lucrările au început, iar investiţia promite crearea a zeci de locuri noi de muncă în judeţ. Furnizorul pentru industria auto, prezent în Top 500 cele mai mari societăţi din lume, mai ridică o hală de peste 6.000 de metri pătrati, unde îşi va extinde secţiile.

„Lear construieşte o hală de 6.200 metri pătraţi şi cu siguranţă se vor crea multe locuri de muncă, încă nu ştiu câte. Cert este că lucrările se vor termina în toamnă iar investiţia este de 3,5 milioane de euro, fără TVA. Ne bucurăm foarte mult că există investitori care crează locuri de muncă în zona noastră şi care aduc un plus de valaore în judeţul Iaşi”, a declarat omul de afaceri Bogdan Piţigoi, cel care a închiriat halele companiei americane.

Fabrica de componente auto s-a deschis în 2014, pe o suprafaţă de 12.000 de metri pătraţi, fiind primul chiriaş în proiectul industrial dezvoltat de Bogdan Piţigoi, care este preşedintele grupului de firme Tester, Solo Industrial Park. Conform informaţiilor primite de la Primăria Leţcani, şi Parcul Industrial „Solo” se va extinde.

În prezent, la numărul de angajaţi, Lear se află pe locul secund al podiumului după Delphi (peste 2000 de angajaţi la finele anului trecut) şi în faţa Antibiotice (peste 1450 angajaţi).
Din toamnă însă, este posibil ca Lear să depăşească 2.000 de angajaţi şi să treacă pe primul loc, mai scrie Ziarul de Iasi.

Afaceri

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)