Zitec și Google inițiază un proiect de consultanță în online pentru companiile mici și mijlocii din Iași

Zitec, furnizor major de soluții, servicii și produse tehnologice personalizate din România, alături de Google, inițiază un program intensiv de consultanță practică în online destinat companiilor mici și mijlocii din țară. Astfel, începând cu luna aceasta, antreprenorii şi micii întreprinzători din Iaşi se vor întâlni cu experți în online, într-un efort comun de a creşte rata de înţelegere şi utilizare a Internetului, respectiv a soluţiilor disponibile online.

Antreprenorii din Iaşi, alături de bucureşteni, sunt printre primii din ţară care au acces la cunoştinţe, sfaturi practice şi consultanţă în digital de la experţi instruiți de Zitec în 2 hub-uri dezvoltate de Google. În perioada următoare vor fi demarate activități similare în Brașov, Constanța, dar și în alte hub-uri regionale localizate în alte orașe din țară.
Demersul face parte din programul Atelierul Digital, pe care Google îl desfășoară în România din 2016, în cadrul căruia Zitec este partener.

„Îmbunătățirea competențelor digitale este esențială, având în vedere faptul că online-ul începe să traseze direcțiile întregului mediu de afaceri, atât la nivel global, cât și local. Cu atât mai mult cu cât România, deşi fruntaşă când vine vorba de Internet de mare viteză și anumite performanțe individuale, este, de fapt, ultima țară europeană din punct de vedere al digitalizării economice şi sociale, conform ultimului studiu DESI ”, declară Alexandru Lăpuşan, CEO şi Fondator Zitec.
În clasamentul DESI (Indicele Economiei și Societății Digitale https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/desi) pe 2017, România se află pe ultimul loc între cele 28 de state membre UE. Deşi zonele urbane sunt acoperite de conexiuni în bandă largă de mare viteză, iar adoptarea de către consumatori a serviciilor mobile în bandă largă se accelerează, rata de digitalizare a economiei româneşti, inclusiv a serviciilor publice, și nivelul competențelor digitale rămân scăzute.

„Salutăm inițiativa Google și programul Atelierul Digital, menite să intervină direct acolo unde este nevoie și să producă un impact real în România ne-digitalizată. Ne bucurăm că ieşenii sunt printre primii care vor beneficia de întâlniri faţă în faţă şi consiliere concretă, aplicată, în ceea ce înseamnă avantajele mediului online. Suntem, de asemenea, onoraţi de faptul că Google a ales Zitec ca partener într-un  proiect cu impact real asupra digitalizării economiei și a serviciilor publice”, a mai adăugat Lăpușan.

Potrivit datelor DESI, la nivel de digitalizare, România se află în spatele unor țări din regiune precum Bulgaria, Ungaria sau Slovacia.

Afaceri

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)