Șanse mari ca BlueAir să anunțe măcar 5 zboruri noi de la Iași, din 2018. Încă o companie aeriană este interesată să vină la Iași

Aeroportul Iași a încheiat luna august cu un trafic de peste 125.600 de pasageri și, pentru a treia oara consecutiv, se depășește pragul de 100.000 de persoane.
Numărul celor care au tranzitat aeroportul ieșean în intervalul ianuarie-august a ajuns la 749.785, cu peste 40% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut. Pe tot anul trecut, traficul pe aeroportul din Iași a fost de 880.000 de călători.

Marea problemă o reprezintă infrastructura aeroportului. Este necesar un nou terminal, cum nu mai suportă amânare nici extinderea platformei de parcare a aeronavelor.
Investiția este absolut necesară, mai ales că, după anunțul recent al WizzAir (cu deschiderea a 6 rute noi din mai 2018) și compania Blue Air pare interesată să propună noi destinații anul viitor. Este vorba de cel puțin cinci zboruri noi. De asemenea, se poartă negocieri cu încă o companie aeriană pentru a veni la Iași. Cei de la Aeroport nu spun despre cine e vorba, dar posibil să fie Ryanair.
Pe de altă parte, Tarom reia din 30 octombrie zborul către Munchen. Tot Tarom ar putea anunța în perioada următoare că introduce un zbor direct între Iași și Amsterdam.

De la Aeroportul Iași se poate călători, în prezent, spre 24 de destinații, 19 fiind internaționale:

TAROM: Madrid, Munchen (revine din 30 octombrie 2017), Londra (Luton), Torino, Tel Aviv si Bucuresti;

BLUE AIR: Paris (Beauvais), Londra (Luton), Roma (Fiumicino), Barcelona, Bruxelles, Koln (Bonn), Torino, Valencia, Glasgow, Florenta, Munchen, Milano (Bergamo), Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Oradea (via Bucuresti) si Constanta;

WIZZ AIR: Londra (Luton), Milano (Bergamo), Roma (Ciampino), Venetia (Treviso), Catania, Bologna, Larnaca si Tel Aviv;
*Rute noi Wizz, din 2018: EINDHOVEN (Olanda), BILLUND (Danemarca), DORTMUND (Germania), MALMO (Suedia), SALONIC (Grecia) si PARIS Beauvais

AUSTRIAN AIRLINES: Viena.

Administratie

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)