E bine că aleșii PSD Iași au fost azi în stradă la protestul pentru autostradă. Dar tot ei ar trebui să-i preseze pe Dragnea și Tudose pentru a urni proiectul

Camelia Gavrilă, Vasile Câtea, Silviu Macovei, Doru Pănescu și Vasile Toma. Relaxați și zâmbitori. Cei cinci parlamentari ieșeni ai PSD au fost prezenți azi pe pietonal la acțiunea cu autostrada. E clar că n-a fost o întâmplare și că PSD Iași a premeditat prezența masivă a oamenilor săi la eveniment. Interesant, a venit și Mihai Chirica, primar PSD. Chiar dacă a stat departe de colegii săi parlamentari, Chirica n-a ratat momentul declarațiilor către televiziuni. N-avea cum pierde oportunitatea asta. Ba mai mult, Chirica și-a pus și vestă verde, de parcă era unul dintre organizatori.

PSD Iași simte că tema autostrăzii a ajuns problema nr. 1 a Iașului și nu vrea să piardă puncte. E bine că în declarații parlamentarii social-democrații susțin autostrada, dar nu e suficient. Și de ei depinde dacă proiectul se urnește sau nu. Logic ar fi aleșii PSD să meargă săptămâna viitoare la Dragnea și la Tudose, să le povestească despre evenimenul de la Iași și să obțină angajamentul celor doi că proiectul se mișcă. E nevoie de presiune și la vârful PSD, iar aleșii ieșeni ai partidului sunt primii datori să o facă. De asemenea, șeful PSD Iași Maricel Popa ar trebui să le spună șefilor de la centru că așa nu se mai poate și că trebuie făcut ceva.
Altfel, gestul de azi al pesediștilor ieșeni va fi taxat drept unul populist. Ba mai mult, dacă nu fac acum nimic, parlamentarii PSD riscă să fie huiduiți la următorul protest, dacă vor mai îndrăzni să iasă din nou printre oameni.

Comentariu, Politica

Comentarii

Un comentariu to “E bine că aleșii PSD Iași au fost azi în stradă la protestul pentru autostradă. Dar tot ei ar trebui să-i preseze pe Dragnea și Tudose pentru a urni proiectul”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)