Iașul vrea autostradă: 1.500 de oameni au format un lanț uman pe pietonal

Aproximativ 1.500 de ieșeni au venit sâmbătă la prânz pe pietonal pentru a susține construcția autostrăzii Iași-Târgu Mureș. A fost cea mai mare mare acțiune de acest gen organizată la Iași pe tema autostrăzii. Organizatorii susțin că au fost peste 2.000 de oameni.

În mulțime au putut fi remarcați o mulțime de politicieni de la PSD, PNL și PMP. Au fost parlamentari, consilieri locali și județeni, dar și simpli membri de partid. De aseenea, a fost prezent și primarul Mihai Chirica. Protestul a fost organizat de două asociații care militează pentru construcţia autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş.

E interesant cum cei din PSD Iași s-au lipit de eveniment, deși guvernul lor e cel care ar trebui să urnească lucrurile.
Acțiunea n-a semănat cu un protest veritabil, atmosfera fiind mai degrabă una destinsă. N-au fost scandări și nu s-a huiduit. Politicienii nu s-au putut abține și au cerut să le vorbească oamenilor.

”Vă felicit că nu cedaţi, trebuie să fim conştienţi fiecare de misiunea pe care o avem. Cine a avut de înţeles o să înţeleagă”, le-a spus primarul Mihai Chirica manifestanţilor.
”Pe noi este presiunea să facem autostrada. Apreciem ceea ce face societatea civilă. Parlamentarii PSD susţin proiectul”, a spus şi Camelia Gavrilă (PSD).

Pe un panou instalat pe pietonalul Ştefan cel Mare, oamenii au scris mesaje precum ”Moldova e în Europa şi vrea autostradă”, ”Pe lângă autostradă vrem şi tren de mare viteză”, ”Autostrada Unirii pentru toţi”.
Participanţii au format un lanţ uman pe pietonalul Ştefan cel Mare pe o lungime de câteva sute de metri şi au cântat Imnul naţional.
Lanţul uman, pe două rânduri, s-a întins de la semaforul de la Cina până la Casa Cărţii.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)