Aeroportul Iași a atins în premieră 1.000.000 de pasageri într-un an. Șeful aerogării: Capacitățile de procesare au ajuns la limită, iar presiunea concurenței din regiune ne obligă să urgentăm investițiile

Aeroportul Iași a înregistrat un record absolut de trafic, luni aterizând pasagerul cu numărul 1.000.000, după ce pe tot parcursul anului trecut au fost înregistrați în total aproape 900.000 de pasageri.

În cadrul unei festivități care a avut la aeroport au fost premiați pasagerii cu numerele 1.000.000 și 1.000.001, cele două persoane primind vouchere gratuite de călătorie și genți de voiaj din partea uneia dintre companiile care operează pe aeroportul ieșean.

Cele două persoane premiate au coborât din cursa directă Koln-Iași. Tot în premieră, cinci luni la rând traficul pe aeroportul Iași a depășit 100.000 de călători.

„Ritmul spectaculos în care s-a dezvoltat, în acești ani, aeroportul nostru face ca astăzi să putem sărbători, pentru prima dată, pasagerul cu numărul un milion. Capacitățile de procesare au ajuns la limită, iar presiunea concurenței cu celelalte aeroporturi din regiunea Moldovei ne obligă să urgentăm investițiile în dezvoltarea unei noi infrastructuri. Sperăm foarte mult ca anul viitor proiectele noastre de dezvoltare să fie în faza de execuție, iar împreună cu companiile aeriene să putem deschide rute noi”, a declarat Alexandru Anghel, director general al aeroportului Iași.

Prezent la eveniment, președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, a spus că instituția pe care o conduce are în vedere continuare proiectului de modernizare a aeroportului, urmând a fi realizat un nou terminal care să poată procesa patru milioane de pasageri anual.

În prezent, de pe aeroportul Iași se poate zbura către 21 de destinații, între care 16 externe, față de doar două curse în urmă cu cinci ani. Traficul estimat pe aeroportul Iași, până la finalul anului 2017, este de 1.150.000 de călători, ceea ce ar însemna o creștere de aproximativ 40 la sută față de anul 2016, când s-au înregistrat puțin peste 881.000 de pasageri.

Administratie, Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)