Ministrul Liviu Pop: Liberalii ieșeni blochează construcția de cămine studențești. Reacția PNL: Noi nu votăm cu genunche. Nu putem legitima haosul urbanistic

Ministrul Educației Liviu Pop i-a acuzat duminică pe liberalii ieșeni că blochează construcția de noi cămine pentru studenți în oraș, cerând conducerii PNL să explice de ce reprezentanții liberali nu au votat planurile de urbanism în consiliul local.
Liviu Pop a spus, într-o conferință de presă, că a aflat cu surprindere că în consiliul local Iași reprezentanții PNL au votat împotriva planurilor urbanistice zonale privind construcția a patru cămine studențești.

„N-am înțeles atitudinea unor consilieri locali PNL de a vota împotriva acestor PUZ-uri. Cineva trebuie să explice clar dacă asta este poziția oficială a PNL, de a bloca construcția de cămine studențești, sau dacă este vorba de o eroare, să nu-i spun greșeală, a consilierilor locali din Iași. Îl rog pe domnul președinte Orban, pe doamna Turcan, pe doamna Gorghiu sau cine mai conduce acest partid, președintele statului, să spună care este poziția PNL vizavi de construcția de cămine studențești. S-a întârziat foarte mult”, a declarat ministrul Educației Liviu Pop.

De partea cealaltă, liberalii ieșeni arată, într-un comunicat de presă că sunt contrariaţi de „mafia şi falsurile grosolane din zona de urbanism, dar și de complicitatea și manipulările iresponsabile ale ministrului PSD Liviu Pop”.

„Noi nu votăm cu genunche, ci cu gândul la binele şi viitorul oraşului. Ori dacă am legitima în continuare acest haos urbanistic care generează poluare, ambuteiaje în trafic şi sluţirea oraşului, am fi complici cu această conducere dezastruoasă a municipalității care este aservită samsarilor imobiliari, și nu se află în slujba ieşenilor. Indiferent de cât de năuc ne vorbește ministrul analfabet al Educatiei Nationale, domnul Liviu Pop, despre un subiect ce nu îl cunoaște, indiferent câtă propagandă jignitoare și malițioasă va face domnul Chirica din bani publici, vom continua să luptăm cu toate armele ca orașul copiilor noștri să nu ajungă o înfundătură, cu un trafic paralizat complet, poluat și incompatibil cu o viață normală”, se arată în comunicatul transmis de conducerea PNL Iași.

Liberalii mai spun că nu vor vota nici un plan urbanistic zonal în consiliul local până când primarul PSD Mihai Chirica nu va supune aprobării noul plan urbanistic general al orașului, document „expirat de peste 10 ani și ținut în perfuzii prin hotărâri succesive de prelungire a valabilității”.

Administratie

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)