Antreprenorul Dorin Cristea despre modificările la Codul Fiscal: “Firmele IT sunt iritate. Sunt decizii luate de nulități care n-ar fi ajuns în funcții fără proptele politice”

Modificările la Codul Fiscal sunt luate de niște oameni care nu înțeleg economia, susține Dorin Cristea, co-fondatorul companiei ieșene RomSoft.

“Sunt oameni care s-au trezit la putere fără să existe un filtru de selecție în zona decidenților. Majoritatea dintre ei sunt nulități care nu ar fi ajuns în funcții fără proptele politice. N-ar fi făcut față în alte zone ale societății”, susține Dorin Cristea.

El afirmă că a discutat cu profesioniști în economie pentru a afla care este logica unor astfel de măsuri, dar că nimeni nu înțelege de ce actuala guvernare se încăpățânează să meargă mai departe cu aceste decizii.

Dorin Cristea declară că în sectorul IT creșterea cheltuielilor salariale pentru a asigura același salariu net este de 7 la sută. În aceste condiții, vor exista companii din IT care își vor diminua profitul spre zero.

“Vor fi afectate în mod deosebit firmele mici și mijlocii, care în majoritate, sunt cu capital românesc. Va fi o cădere a sectorului IT pur românesc, iar măsurile vor face ca sectorul IT să fie doar al marilor corporații. Unde va mai fi sectorul privat românesc?”, întreabă omul de afaceri ieșean.

Guvernul Tudose a promis că vor exista compensații pentru zona IT, însă până acum nu a fost luată o decizie în acest sens.

“Mă îndoiesc că o vor face”, consideră Cristea.

“Toate firmele IT sunt iritate. Să vedem cum vor mai acuza guvernanții pe Soros, dar și corporațiile când prin februarie-martie va ieși lumea în stradă. Vor acuza capitalul românesc că nu e patriot?”, mai spune Dorin Cristea.

Antreprenorul ieșean adaugă că România va sărăci și mai mult, vom ajunge să exportăm lemn și grâne, în timp ce inteligența românească va emigra masiv.

Afaceri

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)