Cei de la USR au organizat Parastasul Justiției în fața sediului PSD Iași: “Dacă îi lăsăm, ce facem apoi? Dansăm cu Putin?”

Mai mulți membri USR Iași au participat joi seară la o acțiune intitulată “Parastasul Justiției”, în fața sediului PSD Iași fiind împărțiți trecătorilor colaci, precum și lumânări și colivă.

Acțiunea s-a desfășurat pe pietonalul Ștefan cel Mare și a durat câteva zeci de minute. Reprezentanții USR Iași au aprins lumânări și au împărțit celor care treceau prin zonă colaci și colivă.

Pe pancartele celor prezenți se putea citi printre altele “Nu îngropați Justiția, Nu îngropați democrația”, “În 89 ne-ați furat Revoluția, în 2017 ne furați Justiția” și “Autostrăzi? PSD, doar interese penale”.

“Conducătorii României au uitat că au de condus o țară și vor să ne scoată din lumea civilizată. Ceea ce facem aici este parastasul justiției și al democrației. Hoția va deveni lege în România, iar asta nu se poate. Dacă îi lăsăm, ce facem după aia, dansăm cu tata Putin?”, a spus unul dintre participanții la protest.

Mai mulți ieșeni care treceau prin zonă s-au arătat solidari cu cei care protestau în fața sediului PSD Iași.

“Copiii mei sunt plecați în străinătate. Avem o viață tare grea aici și cei de la putere ne mint în continuare. Am o pensie de 700 de lei după ce am muncit 30 de ani, iar ei nu mai pot de bine. Trebuie să se schimbe tot în țara asta”, a spus o femeie care trecea prin zonă.

Ulterior, tot în fața sediului PSD Iași a avut loc o altă acțiune de protest, la care au venit peste 20 de oameni, după modelul evenimentului “Vă vedem”, organizat zilnic la Sibiu.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)