Cum a fost executat directorul Aeroportului Iași înainte de Crăciun: „Mi-au sigilat biroul și mi-au interzis accesul. Maricel Popa este artizanul”

Directorul general al aeroportului Iași Alexandru Anghel a fost suspendat din funcție, înainte de Crăciun, printr-o decizie a Consiliului de Administrație. El spune că totul a fost o „execuție programată”.

Interesant, ședința CA s-a ținut pe 21 decembrie, însă decizia schimbării din funcție a directorului Anghel a răsuflat în presă cu două zile înainte de Crăciun, când vigilența este scăzută, pentru că toată lumea se pregătea de sărbători.

„Pe ordinea de zi a ședinței consiliului de administrație nu figura acest punct. Execuția a fost programată, pentru că în anul 2017 mandatul meu a fost prelungit ba cu o lună, ba cu două. În condițiile astea nu poți avea autoritate, era clar că nu mai sunt dorit acolo”, a declarat Alexandru Anghel.

Directorul aeroportului ieșean afirmă că nu există nici un motiv pentru suspendarea sa din funcție, în condițiile în care în luna octombrie a semnat un contract de mandat, valabil pe patru luni, iar aeroportul înregistra profit.

„M-am trezit că nu mai pot intra în aeroport. Mi-a fost sigilat biroul, inclusiv cartela de acces a fost dezactivată. Situația este foarte gravă șI afectează inclusiv imaginea aeroportului. Când transmiți în piață că faci schimbări abuzive, companiile devin reticente”, a declarat Alexandru Anghel.

El a afirmat că după instalarea în urmă cu câteva luni a noului consiliu de administrație, intenționa să revină în funcția de director operațional al aeroportului, funcție pe care a ocupat-o până la finalul anului 2016.

Cea care i-a luat locul este Monica Nichituș, directorul comercial al aeroportului. Anghel spune că și-a dat seama că urmează să se întâmple ceva în momentul în care în biroul fostului director Marius Bodea, care a rămas neocupat, începuse să se facă curat. Asta se întâmpla înainte de 21 decembrie. Anghel a preferat să rămână în biroul său pe care îl ocupa din vremea când era director operațional.

„Nu s-a putut continua modernizarea aeroportului, proiectul meu nefiind luat în seamă. Artizanul schimbării mele este președintele Consiliului Județean, Maricel Popa (liderul PSD Iași– n.r.). Eu am încercat să țin aeroportul în afara disputelor politice și în bună măsură am reușit. Aeroportul este o vacă bună de muls, iar reacția lor a fost să scape de mine”, a declarat Alexandru Anghel.

El a mai spus că instituțiile statului ar trebui să se autosesizeze și să analizeze acest „abuz”.

Administratie

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)