Șase concluzii la cald după proteste

  1. Prezență peste așteptări mai peste tot în țară. Au fost zeci de mii de oameni la București. 60.000 zice Digi, 70.000 hotnews.ro. Asta în condițiile în care vremea a fost potrivnică.
  2. La Iași au ieșit peste 3.000 de oameni. Câteva zeci de ieșeni au plecat sâmbătă dimineață către București, unii cu mașinile, alții cu trenul. Ce s-a întâmplat în celelalte orașe mari: Cluj 7.000, Timișoara 5.000, Sibiu 4.000.
  3. Manifestația de la București a fost anunțată de câteva săptămâni, iar protestatarii au avut timp să se organizeze, creând și ceva emoție în jurul evenimentului (ex: venirea pe jos a clujenilor).
  4. Pentru PSD, anul începe prost. Când ai zeci de mii de oameni în stradă înseamnă că ai o problemă. Mare. Oricât ar încerca liderii PSD să minimalizeze protestul, nu le reușește. Imaginile și filmulețele s-au rostogolit în online, impactul e maxim.
  5. Românii au arătat că nu se resemnează. Ba mai mult, e de așteptat ca la prima gafă majoră a PSD, să aibă loc manifestații de o amploare fără precedent. Un moment tensionat va fi acela când legile Justiției vor fi întoarse de Iohannis la Parlament.
  6. Opoziția ar trebui să înțeleagă momentul și să acționeze. Dacă n-o va face, atunci foarte posibil, un nou partid va ocupa locul lăsat liber.
Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)