Cum rămâne cu Anul Centenar? Iohannis, Dragnea și Tăriceanu nu vor fi la Iași pe 24 ianuarie. Foarte probabil, nici un ministru nu va ajunge în oraș la manifestări

Câteva mii de ieşeni sunt aşteptaţi miercuri 24 ianuarie în Piaţa Unirii, la manifestările organizate de Ziua Unirii, însă nici președintele României Klaus Iohannis și nici liderul PSD Liviu Dragnea nu au confirmat prezența la eveniment.

Manifestările oficiale de Ziua Unirii vor avea loc, ca și în anii precedenți în Piața Unirii, începând cu ora 11.00.

Din partea președinției va fi prezent la eveniment un consilier prezidențial, în timp ce șefii PSD Liviu Dragnea, respectiv ALDE Călin Popescu Tăriceanu nu vor mai ajunge la Iași. E ciudată absența primilor oameni în stat, în condițiile în care suntem în Anul Centenar.

“Am trimit invitații tuturor, dar nu avem foarte multe confirmări. Președinția va trimite cel puțin un consilier prezidențial. Din partea guvernului nu am avut pe cine contacta, pentru că încă nu avem prim-ministru. Vor fi prezenți senatori, deputați din Iași și din alte județe, primarul de la Chișinău, alături de 300 de cetățeni basarabeni. Dacă oficialitățile de la București vor să vină, sunt binevenite”, a afirmat  primarul Mihai Chirica într-o conferință de presă.

Întrebat dacă îl așteaptă la Iași și pe Liviu Dragnea, cu care edilul ieșean se află în conflict, Chirica a răspuns afirmativ, motivând că nu putem transforma un moment festiv în ranchiună politică.

Totodată, Mihai Chirica a făcut apel la cei 3.000 de ieșeni care au protestat sâmbătă împotriva modificărilor la legile Justiției să vină miercuri la manifestările de Ziua Unirii.

În programul manifestărilor oficiale de Ziua Unirii sunt incluse discursuri ale politicienilor, depuneri de coroane la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, parada militară, dar și Hora Unirii.

La finalul evenimentului, primăria va împărți participanților plăcinte, precum și ceai sau vin fiert.

La manifestări vor fi prezenți liderul PNL Ludovic Orban, dar și fostul premier Victor Ponta.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)