N-a fost liniște azi la Iași, de Ziua Unirii. Pe un ger cumplit, oamenii au scandat împotriva PSD, cerând autostrada Iași-Târgu Mureș

Zeci de oameni au huiduit şi au scandat “Hoţii, hoţii”, “Vrem autostradă, nu penali pe stradă” și “PSD, ciuma roșie” azi la Iași, în timpul manifestărilor de Ziua Unirii.

Scandările au început odată cu discursul consilierului prezidenţial Andrei Muraru, continuând şi în timp ce la microfon erau prefectulMarian Șerbescu şi şeful Consiliului Judeţean Maricel Popa, lider al filialei judeţene a PSD. Totodată, în piață au fost vizibile pancarte, prin care oamenii au cerut începerea lucrărilor la autostrada Iași-Târgu Mureș.

Dintr-o altă zonă a Pieţei Unirii s-au auzit scandări prin care oamenii solicitau unirea României cu Republica Moldova.

După discursurile susţinute de oficialităţi, au fost depuse coroane la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, moment urmat de o paradă militară.

La finalul paradei, câteva zeci de persoane s-au prins în Hora Unirii.

Manifestările din Piaţa Unirii au început la ora 11.00, în prezenţa a aproximativ 3.000 de oameni.

A fost mai puțină lume ca în alți ani, poate și din cauza gerului năprasnic. La Iași, a fost cea mai friguroasă zi din această iarnă, dimineață înregistrându-se minus 19 grade.

Înainte de începerea evenimentelor din Piața Unirii, mai multe persoane au împărţit “Proclamaţia de la Iaşi” – un document în zece puncte, prin care se cer investiţii pentru Iaşi, referendum pe tema modificărilor la legile justiţiei, interzicerea accesului în funcţii a persoanelor condamnate penal, reducerea numărului de parlamentari şi depolitizarea administraţiei centrale şi locale.

Președintele Klaus Iohannis n-a venit la Iași. De asemenea, au lipsit Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu. Nici un ministru n-a ajuns la manifestările de la Iași. Dintre liderii naționali, doar Ludovic Orban șI Victor Ponta s-au aflat în Piața Unirii.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)