Trei concluzii după manifestările de la Iași din Piața Unirii

1. PSD n-a trimis nici un lider național la manifestările de la Iași. Este o palmă dată unui județ important, care la ultimele alegeri a îndesat voturi cu duiumul acestui partid. Posibil să fi fost și frica de huiduieli, dar e vorba și de conflictul celor de la vârful PSD cu primarul Mihai Chirica. La fel de surprinzătoare este și absența președintelui Klaus Iohannis, care n-a ajuns la Iași nici anul trecut.

2. Piața Unirii n-a mai fost plină ca în alți ani. Pe de o parte a fost vorba de frigul năprasnic de la Iași, dar a contribuit și lipsa liderilor importanți de la manifestări. Cu excepția grupului care a huiduit în timpul discursurilor (plus unioniștii de peste Prut), mulțimea a fost apatică. Atmosfera a fost mai degrabă una tristă.

3. Discursurile oficialităților au fost goale, fără substanță. Aceleași vorbe mari, nimic concret. E vizibilă ruptura între politicieni și public. Primii au apărut în piață doar să fie văzuți, în timp ce oamenii au plecat din piață la fel cum au venit. Adică fără speranța de mai bine.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)