RomSoft estimează o creștere a afacerii cu 50 la sută în acest an. Firmele IT din Iași se dezvoltă puternic, problema este că nu prea mai au de unde lua angajați

Se anunță un an bun pentru industria IT din Iași, este de părere co-fondatorul companiei RomSoft, Dorin Cristea. Ba mai mut, antreprenorul ieșean susține că și dacă ar reveni criza economică, mediul IT nu va avea probleme, cererea fiind în continuare la un nivel ridicat.

“IT-ul va crește în acest an peste medie, dar problema este că nu sunt oameni suficienți pe care să-i poți angaja. Necesarul pe Iași ar fi de câteva mii. Dacă ar fi de unde lua acești oameni, ar apărea noi companii în Iași, inclusiv filiale ale unor firme care activează în București sau Cluj”, afirmă Dorin Cristea.

Co-fondatorul RomSoft mai spune că o parte dintre cei care se vor angaja în firmele din IT vor proveni de la Școala Informală de IT, dar că numărul acestora este insuficient.

“Nu va fi nici o criză în acest domeniu. IT-ul nu va fi afectat, va crește în continuare într-un ritm susținut”, declară Dorin Cristea.

Cât privește compania pe care o conduce, Dorin Cristea a spus că RomSoft ar putea avea în acest an o cifră de afaceri cu 50 la sută mai mare ca anul trecut.

“Cererea este în creștere și nu e vorba doar de RomSoft, ci la majoritatea firmelor din domeniu este la fel. La RomSoft avem spre exemplu un contract cu un partener extern pentru care am alocat un număr de oameni, dar va trebui să aducem și alți oameni, pentru că pe acel contract, cererea a crescut. Clientul nostru vrea să iasă mai rapid cu un produs pe piață șiatunci e nevoie să suplimentăm numărul de angajați. Aceeași situație o avem pe un alt contract derulat cu același client. Este voba despre proiectarea unor echipamente medicale pentru un concern elvețian”, a explicat Dorin Cristea.

Omul de afaceri ieșean exemplifică situația unui alt client cu care RomSoft colaborează de ceva timp și care solicită noi servicii care necesită de asemenea creșterea numărului de angajați.

“Vom începe să-i facem alte servicii IT, cum ar fi întreținere site-uri, conținut și securitate digitală. În acest fel, și aici vorbesc la modul general, producția de soft generează nevoia de alte servicii IT care diversifică și crește eficiența firmelor românești din IT”, a spus Dorin Cristea

Afaceri

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)