Povestea tinerei care a renunțat la jobul de la farmacie, pentru a-și deschide propria afacere. A pornit cu un credit bancar, iar luna viitoare apare al doilea magazin Ergonomice în Iași

Urmează-ți pasiunea și vei reuși. Este drumul ales de o tânără din Iași, care a avut curajul să se desprindă la un moment dat de confortul vechiului loc de muncă. A făcut un curs de perfecționare unde a învățat tehnicile de purtare corectă a bebelușilor, dar nu s-a gândit atunci că pasiunea se va transforma într-o afacere.

Caty Popa își amintește că a urmat acel curs, predat de un trainer din Germania, iar la scurt timp după ce a revenit la Iași a fost contactată de un furnizor din Europa, care a întrebat-o dacă nu știe pe cineva interesat să ofere un spațiu în oraș pentru livrarea unor produse pentru purtat bebelușii. Între timp, tânăra din Iași închegase un grup de mămici, cu care avea tot felul de discuții și cărora le dădea sfaturi.

„Eram vreo 20 de mămici și ne întâlneam în grădina de la Palas. Mă tot gândeam ce-ar fi să deschid eu magazinul, mai ales că furnizorul din Europa era interesat să găsească un spațiu la Iași. Dar nu aveam curajul să mă rup de vechiul loc de muncă. Plus că nu știam ce înseamnă o afacere. Trebuie să recunosc că și furnizorul m-a încurajat când i-am spus de idee. M-a sprijinit atunci”, a precizat Caty Popa.

În mai 2016, tânăra din Iași a decis să nu renunțe la șansa ivită și a închiriat o garsonieră, undeva în Nicolina la parterul unui bloc.

„N-a durat decât o lună, iar pe 5 iunie am deschis magazinul Ergonomice. Recunosc că toate mămicile cu care aveam întâlniri au venit la mine. Ne cunoșteam deja, a fost mai ușor”, afirmă Caty.

Mai complicat era faptul că tânăra avea deja un job, ca farmacistă, după ce absolvise UMF Iași.

„Dimineața eram la farmacie, iar seara veneam la firmă. Apoi am decis să angajez o persoană, dar tot nu-mi ajungea timpul, trebuia să alerg dintr-o parte în alta. Am mers în paralel cam șase luni. În aprilie anul trecut am mai făcut un curs, apoi am zis că nu mă pot ocupa de toate. În final am renunțat la postul de farmacist, iar hotărârea a fost să mă dedic total proiectului meu. Am vrut să fac ceva ce lipsește în Iași și să le ofer mămicilor ceea ce nu au”, a declarat Caty Popa.

În magazinul Ergonomice, sunt oferite produse și servicii, atât pentru bebeluși cât și pentru părinți. Aici, clientele găsesc sisteme de purtat corect bebelușii plus alte articole care fac viața părinților mai ușoară.

Printre serviciile oferite se numără cursurile certificate Lamaze (ședință de cuplu pentru proaspeții/viitorii părinți privind sarcina, nașterea sau perioada postpartum. Întocmirea unui plan de naștere), ședințe de consiliere DOULA, precum și planuri de tratament cu terapiile florale Bach. De asemenea, Ergonomice oferă consultanță în purtarea bebelușilor, terapie cu uleiuri esențiale, genoterapie și fitoterapie.

UN NOU MAGAZIN ERGONOMICE DIN MARTIE, ÎN ZONA TG, CUCU

Caty Popa spune că îi place ceea ce face, iar totul a venit natural, chiar dacă este vorba de o afacere.

Ergonomice merge bine, există cerere, așa că am decis să mai deschidem un sediu, în zona Târgu Cucu, în spatele Palatului de Justiție. Asta se va întâmpla la începutul lunii martie. Mămicile sunt tot mai informate, dar a fost un avantaj și faptul că am deschis primii în Iași așa ceva. Avem și grupul Ergonomice pe facebook. E deja o comunitate, mămicile pun întrebări, noi răspundem, dăm sfaturi gratis vizavi de creșterea copilului sau de alăptare. Îmi place ceea ce fac, mi-au plăcut întodeauna copiii”, susține Caty Popa.

Fondatoarea Ergonomice consideră că și faptul că a fost farmacistă a reprezentat un avantaj, dar și cursurile urmate i-au fost de folos. Unde va ajunge Ergonomice peste 10 ani?

„Visez la un sediu mare, cu multe încăperi, fiecare cameră cu specialitatea ei”, afirmă Caty Popa.

Anul trecut, la împlinirea unui an de la înființare, Ergonomice a organizat o petrecere la care au fost prezente 100 de persoane.

„Au venit oameni tare faini, lumea a fost fericită. S-a văzut o comunitate de părințI, care chiar dacă nu se cunoșteau între ei, aveau aceleași preocupări.

Caty Popa este mândră de cele două angajate pe care le are, susținând că sunt singurele locuri de muncă în care mamele pot lucra alături de copiii lor.

„Am pornit de la zero, am făcut totul cu un credit de 30.000 de euro luat de la bancă. Când faci ce-ți place și munca ta e apreciată. Mi-a fost frică să mă desprind de vechiul job, recunosc, n-am știut că se poate și altfel. La Ergonomice mă întorc în fiecare zi cu energie pozitivă, iar asta îmi dă încredere și o stare de bine”, mai spune Caty Popa.

Afaceri

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)