Protest la Iași: Mai mulți membri USR au ținut ședință în fața primăriei, întrucât n-au primit sediu. Ce le-a spus Chirica

Mai mulți membri ai USR Iași au ținut vineri ședință în aer liber, chiar în fața primăriei, nemulțumiți că municipalitatea refuză să le acorde un sediu în care să-și desfășoare activitate.

Ședința a avut loc pe pietonal, chiar în fața pimăriei Iași, unde membrii USR au adus scaune și o masă.

“De un an am tot făcut cereri, iar cei din primărie șI-au bătut joc de noi. Ne-au trimis la marginea orașului, în spații fără vizibilitate, care sunt mici și urâte. În noiemrie anul trecut, primăria ne-a transmis că ne va da un spațiu lângă gară, apoi a spus că nu mai e disponibil. Aici în fața primăriei este singurul spațiu disponibil, așa că am venit să ținem ședința în acest loc, în aer liber. Îi chemăm pe ieșeni să vină, să stăm de vorbă”, a declarat liderul USR Iași, deputatul Cosette Chichirău.

Chiar în timp ce colegii săi de partid țineau ședința, Chichirău a intrat în sediul Primăriei pentru a discuta cu Mihai Chirica.

Cosette Chichirău a reușit să discute cu primarul Chirica, invitându-l la ședința USR, pentru a explica de ce filiala pe care o conduce nu primește sediu.

Pe holurile primăriei, Cosette Chichirău și Mihai Chirica au glumit, edilul spunând la un moment că e încântat să facă un selfie cu reprezentanta USR.

Primarul a spus în fața celor 15 membri USR întruniți în ședința în aer liber că este greu de găsit un spațiu disponibil în Iași, dar că va căuta soluții.

“Un sediu de partid nu se poate da oriunde. Nu mă pot face de râs față de voi și să primițI un spațiu care nu vi se potrivește. SuntețI totuși partid parlamentar. Mâine (sâmbătă – n.r.) vă aștept la primărie, pentru a discuta această chestiune”, le-a spus Chirica membrilor USR.

Protestul USR a durat câteva zeci de minute și s-a încheiat fără incidente.

Deputatul Cosette Chichirău a precizat că este un pas înainte faptul că a obținut o audiență la primarul Iașului, precizând că filiala nu mai poate aștepta alte câteva luni pentru a primi un sediu în oraș.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)