Harabagiu își pierde funcția de viceprimar. Postul e dorit de Surdu, dar sunt șanse minime să se întâmple asta

Viceprimarul Iașului Gabriel Harabagiu își pierde postul, după ce prefectul județului Marian Șerbescu a semnat vineri ordinul de încetare a mandatului său de consilier local, în urma excluderii din PSD.

Măsura a fost luată în urma unei solicitări a filialei ieșene a PSD către prefectură, după excluderea lui Harabagiu din partid.

Mandatul de consilier al lui Gabriel Harabagiu va fi ocupat de un alt reprezentant al PSD care a candidat pe listele acestui partid la alegerile din 2016. Totodată, consilierii locali vor alege un nou viceprimar, social-democrații deținând majoritatea în consiliul local.

Gabriel Harabagiu a declarat că va ataca în instanță ordinul prefectului de Iași, susținând că Instituția Prefectului a căzut într-o capcană.

”Șeful PSD Iași (Maricel Popa – n.r.) nu cunoaște legea, iar Instituția Prefectului a căzut în capcană. Voi demonstra mai multe în instanță”, a spus Gabriel Harabagiu.

Primarul Mihai Chirica, dar și viceprimarul Gabriel Harabagiu au fost excluși pe 9 februarie din PSD, decizia fiind luată în ședința Biroului Permanent Județean. Totul după ce Mihai Chirica a avut mai multe ieșiri critice la adresa conducerii PSD, acuzându-l pe Liviu Dragnea că a instaurat dictatura în partid.

Cine vine în locul lui Harabagiu ca viceprimar? Pe margine se încălzește Gabriel Surdu, dar sunt șanse minime ca partidul să-l nominalizeze pentru această poziție. Este de așteptat ca atmosfera să se tensioneze în Consiliul Local, după plantarea unui nou viceprimar.

Administratie, Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)