Situație stranie la primăria Iași: Gabriel Harabagiu nu mai poate ocupa de azi funcția de viceprimar, dar ieri Chirica i-a dat prerogative de primar, întrucât edilul s-a dus în concediu

Vid de putere la Palatul Roznovanu. Prefectul Marian Șerbescu a semnat azi ordinul de încetare a mandatului de consilier pentru Gabriel Harabagiu. Însă Harabagiu își pierde și postul de viceprimar, nu doar cel de consilier. Hotărârea Prefecturii este definitivă și executorie.

La doar câteva ore după decizia Prefecturii, primarul Mihai Chirica aruncă bomba: Gabriel Harabagiu a preluat de ieri după-amiază prerogativele de primar. Asta pentru că Mihai Chirica a plecat în concediu. Mai mult, Chirica spune că habar nu are despre actul Prefecturii și că până la întoarcerea sa la Palatul Roznovanu, Harabagiu este cel care conduce Primăria.

”Eu sunt în concediu de joi după-amiază, iar atribuțiile mele i le-am predat viceprimarului Harabagiu, care  până la întoarcerea mea trebuie să-și continue misiunea”, a precizat primarul Mihai Chirica.

Surse din cadrul Prefecturii Iași susțin că ordinul privind încetarea mandatului de consilier în cazul lui Gabriel Harabagiu este definitiv și executoriu și se aplică imediat după ce documentele ajung la secretariatul Consiliului Local. Lucru care s-a și întâmplat.

Aceleași surse au precizat că, potrivit legii, concediul de odihnă al primarului poate fi întrerupt dacă situația o impune. Mai mult, legea spune că primarul trebuie să aducă la cunoștința Consiliului Local faptul că pleacă în concediu, dar totodată să anunțe în consiliu și numele celui care îi ține locul.

Pe de altă parte, Chirica avea la îndemână și varianta ca prerogativele să fie preluate de celălalt viceprimar, Radu Botez. De ce n-a făcut-o e greu de înțeles, mai ales că știa situația incertă a lui Harabagiu.

Administratie

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)