Protest în fața Universității Cuza împotriva lui Tudorel Toader. ”Nu vei fi iertat” și ”Iașul nu te vrea”, două dintre mesajele participanților

Peste 150 de oameni au protestat sâmbătă în fața Universității Alexandru Ioan Cuza, cerând demisia ministrului Justiției Tudorel Toader.

Ieșeanul de la Justiție este suspendat din funcția de rector al universității în perioada mandatului de la minister.

Protestatarii, mobilizați pe rețelele de socializare, au început să se adune în fața universității începând cu ora 16.00, ei acuzându-l pe ministrul Justiției Tudorel Toader că face Iașul de rușine.

Oamenii au venit cu fluiere și vuvuzele, purtând steaguri tricolore și ale Uniunii Europene.

Manifestanții au scandat ”Guvern de hoți, niște mafioți”, ”Demisia”, ”Tudorel nu ești ieșean, marș la Dragnea-n Teleorman”, ”Legea grațierii, e rușinea țării”.

Pe pancarte se putea citi ”Tudorel, ai făcut pact cu diavolul”, ”Nu vei fi iertat”, ”Iașul nu te vrea” și ”Cerem o Justiție independentă”.

Participanții au format un lanț uman în jurul clădirii universității.

”Tudorel Toader este un ministru care apără interesele corupților, susținut de o alianță al cărei unic scop este slăbirea independenței justiției. Vedem că el nu are nicio problemă că în fruntea țării se află un condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare și o persoană trimisă în judecată pentru mărturie mincinoasă. Este un demnitar dispus să accepte orice comandă pentru a-și păstra funcția. Nu are ce să caute nici la Justiție, dar nici la conducerea Universității ieșene. Este o sfidare la adresa mediului academic din oraș”, a declarat unul dintre protestatari.

La eveniment și-a făcut apariția și deputatul USR Cosette Chichirău. Ea a spus că Tudorel Toader face de rușine universitatea din Iași, adăugând că ”este inacceptabil să mai rămână ministru al Justiției”. Manifestația a durat aproape o oră și s-a încheiat fără incidente.

Sursa foto: George Pleșu și George Chelaru

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)