Scandalul dintre Chirica și PSD se mută în Consiliul Local. Harabagiu nu mai este viceprimar, dar PSD se poticnește la plantarea altui om în consiliu

Bătălia dintre Mihai Chirica și PSD se anunță de durată. Azi s-a consumat un nou episod, în Consiliul Local. Reprezentanții primăriei nu au comunicat în mod oficial, timp de câteva zile, faptul că Gabriel Harabagiu nu mai este viceprimar, însă vineri purtătorul de cuvânt al instituției a confirmat că Harabagiu a primit ordinul prefectului și că nu mai ocupă funcția din primărie.

De asemenea, viceprimarul Radu Botez, membru ALDE, a precizat că Gabriel Harabagiu nu mai semnează de câteva zile documente ale primăriei.

Tot vineri, într-o ședință a consiliului local care a durat patru ore, PSD nu a reușit să impună un alt reprezentant în locul lui Harabagiu. Întrunirea a fost tensionată, PSD cerând încă din start primarului Mihai Chirica includerea pe ordinea de zi a proiectului privind validarea mandatului lui Mihai Gavriil în funcția de consilier local.

“Nu cerem nici un favor, aici nu e nici un fel de negociere, este dreptul PSD să aibă 14 consilieri”, a spus Paul Boişteanu, liderul consilierilor social-democrați.

Primarul Mihai Chirica a afirmat că înțelege argumentul lui Boișteanu, dar a întrebat câte voturi ar fi luat PSD la alegerile locale dacă el nu ar fi condus în acel moment filiala.

În cele din urmă, s-a decis introducerea proiectului pe ordinea de zi, însă disputele dintre Mihai Chirica și consilierii PSD au continuat.

Primarul a precizat că Mihai Gavriil nu poate ocupa funcția de consilier, întrucât a fost exclus din filiala municipală în urmă cu câteva săptămâni.

În cele din urmă, s-a decis să se ia o pauză, timp în care comisia de validare a mandatelor, constituită imediat după alegerile locale din 2016, să ia o hotărâre.

Numai că surpriză: din cei cinci membri ai comisiei, doi au absentat (Dumitru Istrate-PSD și Violeta Gaburici-PMP), iar un reprezentant PNL (Ciprian Bostan) a spus că se abține, astfel că o decizie va fi luată într-o reuniune ulterioară.

În aceste condiții, proiectul nu a mai fost discutat în ședința de vineri a consiliului local.

PSD deține 14 mandate de consilier dintr-un total de 27, având la limită majoritatea în consiliul local.

Administratie, Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)